Trafic rutier întrerupt pe două drumuri naţionale şi îngreunat pe A1

Traficul rutier rămâne întrerupt pe două drumuri naţionale din judeţele Buzău şi Teleorman, din cauza viscolului, iar pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti sunt porţiuni de carosabil pe care s-a format polei şi altele pe care vântul a adus zăpadă de pe câmp, astfel că se impune reducerea vitezei.

48 afișări
Imaginea articolului Trafic rutier întrerupt pe două drumuri naţionale şi îngreunat pe A1

Trafic rutier întrerupt pe două drumuri naţionale şi îngreunat pe A1 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, miercuri seară, la ora 18.30, vântul, care bate cu putere viscolind zăpada, creează probleme în ceea ce priveşte viteza de deplasare a autovehiculelor pe mai multe drumuri naţionale din zonele pentru care a fost emisă atenţionare meteorologică cu cod galben.

Pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti se impune ca autovehiculele să circule cu viteză redusă deoarece se întâlnesc porţiuni de carosabil pe care s-a format polei şi altele pe care vântul a adus zăpadă de pe câmp.

În condiţii asemănătoare se circulă şi pe DN2 (E85), la limita dintre judeţele Buzău şi Ialomiţa, dar şi pe DN65, în judeţul Argeş, în zonele Albota şi Lunca Corbului.

Din cauza zăpezii şi a viscolului, circulaţia rămâne întreruptă pe două drumuri naţionale: în judeţul Buzău, DN 22 Râmnicu Sărat - Băile şi în judeţul Teleorman, DN65A Turnu Măgurele şi Roşiori de Vede.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România le recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze.

Din cauza vântului şi a precipitaţiilor căzute, miercuri seară, în Dâmboviţa, traficul rutier pe patru drumuri judeţene din zona de sud a judeţului a fost închis. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, subinspector Ioana Preda, cele patru şosele judeţene închise sunt DJ 711 D Poiana - Lunguleţu, DJ 611 Petreşti - Vişina - Şelaru, DJ 702 F Răscăieţi - Puntea de Greci şi DJ 722 Moara Nouă - Sălcioara.

"Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să evite circulaţia în zonele respective. De asemenea, recomandăm evitarea Drumului Naţional 71 Răcari - Târgovişte, unde vântul bate cu putere, spulberând zăpada.Soferilor le spunem ca, înainte de a pleca în călătorie, să se intereseze asupra traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo - rutiere prognozate pentru zona tranzitată, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare ale maşinii", a declarat subinspector Ioana Preda.

La ora transmiterii acestei ştiri, drumarii acţionează pentru menţinerea drumurilor naţionale şi judeţene în stare de circulaţie, în condiţii de iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici