Traficant de animale sălbatice din Kenya, prins după o recompensă de un milion de dolari

Un traficant de animale sălbatice a fost prins după ce autorităţile americane au oferit o recompensă de un milion de dolari, anunţă BBC.

427 afișări
Imaginea articolului Traficant de animale sălbatice din Kenya, prins după o recompensă de un milion de dolari

Poliţia kenyană a arestat un bărbat suspectat de legături cu o organizaţie internaţională care face trafic cu animale sălbatice şi de droguri. Bărbatul a fost pus sub acuzare de un tribunal din SUA.

Abdi Hussein Ahmed Abdi Hussein Ahmed, alias Abu Khadi, a fost reţinut în comitatul central Meru, în urma unui pont din partea publicului, potrivit poliţiei.

SUA au oferit o recompensă de un milion de dolari pentru informaţii care să ducă la arestarea sa.

În 2019, Ahmed a fost acuzat de o instanţă din New York de conspiraţie pentru trafic de corn de rinocer şi fildeş. De asemenea, el a fost acuzat de conspiraţie pentru trafic de cocaină. Împreună cu alte persoane, el ar fi făcut contrabandă în valoare de 7 milioane de dolari din Kenya, Uganda, Republica Democrată Congo, Guineea, Mozambic, Senegal şi Tanzania.

Cererea de corn de rinocer a alimentat braconajul în Africa şi a ameninţat supravieţuirea speciei. În medicina tradiţională chineză, cornul este considerat afrodisiac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici