Traficul în zona accidentului feroviar din Hunedoara s-a reluat după aproape o săptămână

Circulaţia trenurilor între staţiile Băniţa şi Merişor din judeţul Hunedoara a fost reluată, vineri, primul tren care a trecut prin zona afectată de tragedia feroviară care a avut loc în urmă cu aproape o săptămână fiind IR 1836 Cluj-Napoca – Bucureşti, transmite corepsondentul MEDIAFAX.

552 afișări
Imaginea articolului Traficul în zona accidentului feroviar din Hunedoara s-a reluat după aproape o săptămână

Traficul în zona accidentului feroviar din Hunedoara s-a reluat după aproape o săptămână

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Hunedoara, tronsonul de cale ferată afectat de accidentul feroviar de sâmbătă trecută a fost redat, vineri, circulaţiei pe firul 1.

„Primul tren care va circula pe linia ferată refăcută din zona Merişor a judeţului Hunedoara va fi trenul IR 1836 Cluj-Napoca – Bucureşti, care va trece vineri, la ora 12,45, prin zona afectată de accidentul din data de 8 aprilie 2017”, arată Prefectura Hunedoara într-un comunicat de presă remis vineri corespondentului MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, traficul este deschis inclusiv transportului feroviar cu tracţiune electrică.

„Pentru dubla 2, lucrările se vor finaliza în cel mai scurt timp”, mai informează Instituţia Prefectului.

Prefectul Fabius Kiszely a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că mai sunt lucrări de realizat, deoarece a fost finalizat doar firul 1, nu şi firul 2.

„Am reconectat Valea Jiului la judeţul Hunedoara. Nu a fost o lucrare uşoară, nici accidentul unul obişnuit. Mai este de lucru, trebuie refăcută dubla doi, dar important este că se poate circula între Petroşani şi Băniţa”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Fabius Kiszely, prefectul judeţului Hunedoara.

Circulaţia feroviară pe secţia CF Petroşani şi Simeria a fost închisă sâmbătă, 8 aprilie 2017, din cauza deraierii unui tren de marfă în zona staţiilor Băniţa - Merişor, în urma căreia două persoane au decedat.

Deraierea marfarului a avut loc între staţia CFR Băniţa şi halta de mişcare Merişor, pe firul I la km.62+890, pe o curbă cu deviaţie dreapta. Cei de la AGIFER arată că în urma accidentului feroviar, suprastructura căii, pe ambele fire de circulaţie, a fost afectată pe o distanţă de aproximativ 110 m.

Accidentul este anchetat de o comisie mixtă Procuratură/AGIFER.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici