Traficul internaţional prin aeroporturile României a crescut cu peste 65%

Traficul internaţional prin punctele de trecere aeroportuare din România a fost în creştere cu peste 65% în prima parte a anului.

155 afișări
Imaginea articolului Traficul internaţional prin aeroporturile României a crescut cu peste 65%

Traficul internaţional prin aeroporturile României a crescut cu peste 65%

Potrivit Poliţiei de Frontieră, de la începutul anului şi până în prezent, valorile de trafic înregistrate în punctele de control de trecere a frontierei aeroportuare au fost de peste 4,1 milioane treceri persoane, aproximativ 2 milioane pe sensul de intrare şi 2,1 milioane pe sensul de ieşire. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2022, se înregistrează o creştere cu 65%.

Cel mai tranzitat aeroport a fost Henri Coandă Otopeni cu peste 2,6 milioane călători pentru curse internaţionale, fiind urmat de Aeroportul Cluj-Napoca cu 490.000 treceri, Aeroportul Iaşi cu 280.000 treceri şi aeroportul din Timişoara cu aproximativ 180.000 persoane, pe ambele sensuri de tranzit.

Aeroportul Henri Coandă a înregistrat o creştere a traficului de persoane, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de 58%. Cel mai intens trafic s-a înregistrat în luna februarie, când pe aeroport au trecut, în medie, 30.000 de pasageri într-un interval de 24 de ore.

În paralel, a crescut şi numărul neregulilor descoperite în aeroporturi.

„O creştere semnificativă s-a înregistrat în cazul documentelor false sau falsificate, în perioada analizată triplându-se numărul declaraţiilor notariale false descoperite de către poliţiştii de frontieră pe sensul de ieşire, cu ocazia verificării documentelor de călătorie prezentate de însoţitorii minorilor. Totodată, poliţiştii de frontieră au înregistrat, la nivelul tuturor punctelor de trecere a frontierei aeriene, de la începutul anului şi până în prezent, 201 infracţiuni. Cele mai multe au vizat regimul juridic al frontierei de stat (102), urmate de falsuri şi uz de fals (47)”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

În 2023, poliţiştii de frontieră de pe aeroporturi au aplicat peste 350 de sancţiuni contravenţionale, în funcţie de fapta săvârşită, cele mai multe având legătură cu încălcările regimului şederii străinilor în România. De asemenea, pentru diferite incidente produse la bordul aeronavelor, poliţiştii de frontieră au sancţionat 33 persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici