Video TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU: Imagini de la sosirea în ţară a răniţilor - VIDEO, GALERIE FOTO

Prima dintre aeronavele Forţelor Aeriene care asigură transportul cetăţenilor români implicaţi în accidentul din Muntenegru a ajuns, în jurul orei 17.50, la Baza 90 Otopeni. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, la Baza 90 Otopeni, că trei dintre răniţii aduşi cu primul avion militar sunt în stare foarte gravă, aceştia fiind intubaţi şi în comă.

3938 afișări

Toţi cei 12 răniţi, care au fost aduşi din Muntenegru cu primul avion, au fost preluaţi de ambulanţe, în mai puţin de o oră, pentru a fi internaţi la spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar-Arseni şi Elias din Capitală.

GALERIE FOTO

Şase răniţi au fost transportaţi la Floreasca, cu două ambulanţe pentru victime multiple, iar patru la Spitalul Universitar, doi dintre ei fiind intubaţi.

Un pacient aflat în stare gravă, cu fractură, la coloană, a fost preluat de o ambulanţă cu medic pentru a fi dus la Bagdasar-Arseni.

Alpinista care a fost implicată într-un alt accident în Muntengru, adusă şi ea în România cu avionul militar, a fost transportată la spitalul Elias.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, la Baza 90 Otopeni, că trei dintre răniţii aduşi cu primul avion militar sunt în stare foarte gravă, aceştia fiind intubaţi şi în comă.

"Sunt trei pacienţi într-o stare foarte gravă, care sunt toţi intubaţi şi ventilaţi, în comă. Sperăm să progreseze înspre mai bine", a spus Arafat, care a venit, alături de răniţi, cu primul avion militar, de la Podgorica, la Bucureşti.

În acest avion, au fost aduşi pacienţii aflaţi în stare mai gravă, cu traumatisme toracice, leziuni vasculare, fracturi de bazine, fractură de coloană, precum şi o amputaţie de picior.

"I-am împărţit în două grupe, un grup într-un avion mai mic, mai modern - Spartan, care este cu presurizare mai corectă, fiind vorba de pacienţi cu traumatisme toracice şi unii dintre ei intubaţi şi ventilaţi", a declarat Arafat.

Acesta a subliniat că toţi pacienţii au beneficiat în Muntenegru, de o îngrijire foarte corectă " fără de care, pe unii nu îi puteam aduce azi în ţară, în viaţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici