TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU - Primar: Din câte ştiu, femeia din Piteşti moartă era verişoară cu Gabriel Oprea

Femeia din Piteşti moartă în accidentul din Muntenegru era pensionară şi "era inima satului Crucişoara", reuşind să strângă bani pentru a renova biserica din localitate, spune primarul comunei Cocu, de care aparţine satul, precizând că, din "câte ştie", femeia era verişoară cu Gabriel Oprea.

480 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU - Primar: Din câte ştiu, femeia din Piteşti moartă era verişoară cu Gabriel Oprea

Gabriel Oprea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Femeia, Gherghina Buidan, era pensionară, era divorţată şi avea doi copii căsătoriţi, spune Gheorghe Țucă, primarul din Cocu, localitatea natală a femeii.

"E născută în comuna Cocu, sat Crucişoara, dar avea domiciliul în Piteşti. În ultimul timp venea mai des pe la noi, era pensionară şi venea la casa părintească. Din câte ştiu eu, era verişoară cu domnul Gabriel Oprea. Am văzut-o acum o lună în satul Crucişoara, unde a fost o slujbă de pomenire a părinţilor domnului Oprea. Doamna era «inima satului». Ea a reuşit să strângă bani de la rude şi prieteni şi a renovat biserica din Crucişoara, a refăcut pictura interioară, parchetul, uşile şi ferestrele, a instalat centrala termică şi vroia să refacă şi pictura exterioară a bisericii, care este degradată. Era bucuroasă că primăria a turnat asfalt pe şapte kilometri, în tot satul, şi m-a felicitat Va fi înmormântată mâine (joi-n.r.) la Cocu, în cimitirul bisericii pe care a renovat-o în satul natal, Crucişoara. A fost adusă la casa părintească astăzi, iar de înmormântare se vor ocupa verişorii dânsei şi fostul soţ cu care era în relaţii foarte bune, chiar dacă divorţase", a declarat primarul din Cocu.

Potrivit autorităţilor locale, femeia avea o firmă la Piteşti.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Nouă dintre victime sunt din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj.

Patru dintre persoanele din Argeş care au decedat în accident erau din Curtea de Argeş, fiind vorba despre Nicolae Derviş, om de afaceri şi fost consilier local, Mariana Mateescu, ghidul excursiei, profesoară de matematică pensionară, Toma Mateescu, soţul femeii, şi Ion Marinescu, tatăl fostului consilier judeţean liberal Mădălin Marinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici