TRAGEDIE în Vrancea: Copil de 13 ani, găsit spânzurat în casa părinţilor adoptivi

Autorităţile din judeţul Vrancea anchetează moartea unui copil de 13 ani, găsit spânzurat într-o anexă a casei. Este vorba despre un băiat care nu avea probleme cunoscute şi care se afla în plasament la o familie dintr-un sat.

1971 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIE în Vrancea: Copil de 13 ani, găsit spânzurat în casa părinţilor adoptivi

Copil de 13 ani din judeţul Vrancea, găsit spânzurat în casa părinţilor adoptivi

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache, a declarat că poliţiştii din Vidra au fost sesizaţi joi seara cu privire la decesul unui copil de 13 ani.

Autorităţile din Vrancea încearcă să afle ce s-a întâmplat joi seara, în gospodăria din comuna Spulber, iar cadavrul este la Institutul de Medicină Legală.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a afla dacă a fost vorba despre o sinucidere.

Băiatul nu avea probleme cunoscute la şcoală sau în comunitate. De asemenea, băiatul, aflat în familia din localitate vrânceană împreună cu sora de 16 ani şi fratele de 7 ani, avea o relaţie bună cu părinţii adoptivi.

Potrivit martorilor, copilul s-a comportat normal pe parcursul zilei, iar cadavrul a fost găsit la puţin timp după ce a venit de la şcoală şi a mâncat.

„Avea o situaţie bună. Nici la şcoală nu erau probleme. S-a întâmplat după ce a venit de la şcoală, se pare că au vorbit despre notele finale care erau bune. Copilul era ocrotit în familia unui asistent maternal profesionist, alături de ceilalţi doi fraţi, un băiat în vârstă de 7 şi o fată de 16 ani. Toţi cei trei copii aveau o dezvoltare corespunzătoare vârstei, fără afecţiuni cronice, cu caracterizări pozitive, atât ale familiei de plasament, cât şi ale specialiştilor DGASPC Vrancea, precum şi de la şcoală, medic de familie, comunitate”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului au început o anchetă administrativă, fraţii copilului urmând să fie incluşi într-un program de consiliere psihologică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici