Tragedie pe un şantier din Capitală: Un muncitor a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ

Un muncitor a murit, sâmbătă, după ce a fost prins sub un mal de pământ, pe un şantier din apropierea lacului Plumbuita, din Sectorul 2 al Capitalei, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

349 afișări
Imaginea articolului Tragedie pe un şantier din Capitală: Un muncitor a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ

Tragedie pe un şantier din Capitală: Un muncitor a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Un alt muncitor a fost rănit în accidentul de muncă, fiind transportat la spital cu o ambulanţă SMURD. De asemenea, un al treilea muncitor a suferit un atac de panică, echipajul medical acordându-i primul ajutor la faţa locului, a declarat pentru MEDIAFAX Vasile Damian, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti.

Cei trei muncitori săpau un şanţ pentru conductele de canalizare, pe strada Ricinului din apropierea lacului Plumbuita, iar la un moment dat malul de pământ s-a prăbuşit peste ei.

Doi dintre ei au reuşit să se salveze, însă cel de-al treilea a fost prins sub malul de pământ, fiind scos de echipele de intervenţie de la ISU Bucureşti venite la faţa locului.

Echipajul medical a încercat să îl resusciteze, însă fără rezultat.

Muncitorul rănit are multiple contuzii, fiind adus, sâmbătă după-amiază, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.

Medicul Bogdan Opriţa a precizat că muncitorul este supus unor investigaţii medicale, însă starea lui nu este gravă, fiind în afara oricărui pericol.

Inspectorul general de la ITM Bucureşti, Constantin Bujor, a declarat pentru MEDIAFAX că o echipă de investigaţie merge la locul accidentului pentru a analiza cauzele care au dus la producerea acestuia.

Constantin Bujor a precizat că inspectorul de la ITM Bucureşti urmează să ia declaraţii şi să verifice documentele angajatorului şi pe cele referitoare la lucrare. De asemenea, în cazul accidentului de muncă urmează să se stabilească dacă malul care s-a surpat era asigurat şi dacă au fost respectate măsurile de siguranţă în muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici