Traian Băsescu: Trebuie desfiinţate pensiile speciale şi suspendate tichetele de vacanţă şi split TVA

Traian Băsescu a declarat joi, în plenul reunit unde se dezbătea moţiunea de cenzură, că trebuie luate măsuri urgente, printre care suspendarea tichetelor de vacanţă, a split TVA şi desfiinţarea pensiilor speciale, pentru că altfel programul Dragnea- Vâlcov va duce ţara în situaţie dificilă.

1417 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Trebuie desfiinţate pensiile speciale şi suspendate tichetele de vacanţă şi split TVA

Traian Băsescu: Trebuie desfiinţate pensiile speciale şi suspendate tichetele de vacanţă şi split TVA

"Anul acesta s-au produs câteva evenimente, a crescut salariul cu 21,2%, au crescut pensiile cu 12%, a crescut salariul minim la 1.450 lei. Rezultatele: a crescut preţul la combustibil, la energie şi gaze, la alimente, s-a produs o diminuare masivă a investiţiilor din bugetul de stat, deficit bugetar în creştere, deficit de cont curent în creştere explozivă, companiile activând într-un mediu fiscal incert. În actualul mediu se înregistrează creştere economică reală, masivă, avem şi o crestere industrială de 7,7%, dar în aceste condiţii mă întreb de ce modificăm Codul Fiscal, dacă el stimulează creşterea economică", a declarat senatorul Traian Băsescu.

Acesta a declarat, în plenul reunit unde se votează moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Tudose, că este nevoie de măsuri urgente pentru că "programul Dragnea- Vâlcov va duce ţara într-o situaţie dificilă".

"Primul - îngheţarea oricărei creşteri de cheltuieli şi reducerea cheltuielilor bugetare. Ar trebui suspendată aplicarea noii Legi a Salarizării, desfiinţarea pensiilor speciale, trebuie suspendată orice achiziţie de maşini şi mobilier în minister şi autorităţi locale, suspendarea tichetelor de vacanţă, suspendarea creşterii salariului minim de la 1 ianuarie, suspendarea aplicării split TVA. Ar trebui suspendată reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%, ar trebui interzisă angajarea pensionarilor în aceleaşi instituţii din care s-au pensionat. Doar aceste câteva măsuri ar genera 10 miliarde de lei la bugetul de stat ", a mai spus Băsescu.

La capitolul măsuri de luat, fostul şef de stat a nominalizat atribuirea contractelor de achiziţii pentru 250 de km de autostradă şi tot atâţia de cale ferată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici