Traian Berbeceanu rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a prelungit, marţi, cu 30 de zile, măsura arestării preventive în cazul comisarului de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu, acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, iar decizia poate fi contestată la instanţa supremă.

187 afișări
Imaginea articolului Traian Berbeceanu rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

Comisarul Traian Berbeceanu (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, marţi, cerere de prelungire a arestării preventive în cazul lui Berbeceanu, făcută luni de procurorii DIICOT de la structura centrală. Cauza a fost amânată luni pentru pregătirea apărării.

După ascultarea pledoariilor, judecătorul a admis cererea anchetatorilor DIICOT şi a prelungit cu 30 de zile măsura arestării în cazul lui Berbeceanu, începând din data de 23 noimebrie, când expiră mandatul actual de arestare.

Decizia de marţi a instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. El a făcut recurs, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv, pe 31 octombrie, ca acesta să rămână în arest.

Câteva persoane au protestat, duminică, în Capitală, cerând eliberarea din arest a fostului şef al BCCO Alba-Iulia Traian Berbeceanu, acţiunea fiind susţinută şi de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Traian Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi de asemenea pe 24 octombrie.

Potrivit procurorilor, soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu au sponsorizat BCCO Alba-Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soţi au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, BCCO Alba-Iulia şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului.

Procurorii au arătat că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări. Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Dosarul în care Berbeceanu este acuzat a fost preluat de Structura centrală a DIICOT, de la serviciul teritorial Alba al Direcţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici