Transportatorii renunţă la ultima zi de proteste

Transportatorii rutieri, care au organizat marşuri de protest pe Şoseaua de Centură a Capitalei, luni şi marţi, au decis să anuleze ultima zi de proteste, după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că se va întâlni cu o delegaţie a acestora săptămâna viitoare.

27 afișări
Imaginea articolului Transportatorii renunţă la ultima zi de proteste

Transportatorii renunţă la ultima zi de proteste (Imagine: Mediafax Foto)

"Am anulat ultima zi de protest pentru că nu mai există un temei atâta timp cât premierul ne-a invitat la discuţii", a declarat pentru MEDIAFAX vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri, Ion Lixandru.

Transportatorii s-au retras, în noaptea de marţi spre miercuri, în parcări şi au decis să nu mai continue protestul şi miercuri, ultima zi pentru care aveau aprobare de la Primăria Capitalei.

Decizia vine după ce premierul Tăriceanu a anunţat, marţi seara, că a fost informat în legătură cu revendicările transportatorilor rutieri şi a decis să se întâlnească cu o delegaţie a acestora săptămâna viitoare, la Palatul Victoria, cerând ministerelor de resort ca până atunci să analizeze solicitările protestatarilor.

"Primul ministru a fost informat cu privire la revendicările Uniunii Transportatorilor din România. În consecinţă, la începutul săptămânii viitoare, va avea loc o întâlnire a primului ministru cu o delegaţie a Uniunii Naţionale a Transportatorilor, la Palatul Victoria. Între timp, primul ministru a solicitat ministerelor de resort să analizeze solicitările prezentate", a informat Biroul de presă al Guvernului.

Transportatorii rutieri au eliberat şoseaua de centură, aceştia ajungând, marţi seară, la intrarea în Capitală de pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, traficul în această zonă fiind îngreunat pentru că prima bandă a fost ocupată de camioane.

Peste 300 de transportatori au plecat, marţi dimineaţă, la ora 8.00, în marş cu camioanele pe şoseaua de centură a Capitalei, dar s-au oprit după două ore, pentru o pauză prelungită, spunând că nu vor pleca până când premierul nu le va rezolva solicitările legate, în principal, de eliminarea rovinietei.

Aceştia au stat cu camioanele pe şoseaua de centură până în jurul orei 16.00, când poliţiştii i-au obligat să se pună în mişcare pentru a nu bloca drumul. După ce au plecat, forţele de ordine i-au oprit din nou, pentru că singura cale de rulare pentru eliberarea drumului era intrarea în Bucureşti.

Nici transportatorii care au staţionat cu maşinile pe şoseaua de centură în zona Chitila nu au fost lăsaţi să intre în Capitală, aceştia fiind dirijaţi de poliţişti spre Târgovişte.

Ministrul Internelor Cristian David a declarat, marţi seară, că dacă transportatorii rutieri care au blocat circulaţia "cu intenţie" vor continua acţiunea, va dispune forţelor de ordine luarea celor mai drastice măsuri, afirmând că nu vor fi tolerate formele de încălcare a legii.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu declara că acţiunile de protest ale transportatorilor rutieri sunt evident de natură politică şi vizează altceva decât cererile propriu-zise, care sunt de o incoerenţă stridentă, precizând însă că Executivul este dispus la o discuţie cu cifre, în mod realist, şi nu pe considerente politice prin care se urmăreşte "erodarea" unui candidat şi susţinerea altuia în campania electorală.

Prefectul Bucureştiului, Cătălin Deaconescu, a cerut, marţi, reprezentanţilor Poliţiei şi Jandarmeriei să nu permită staţionarea pe carosabil a camioanelor transportatorilor rutieri care au organizat un marş pe şoseaua de centură a Capitalei şi să-i sancţioneze, deoarece blocarea unui drum public este infracţiune.

Transportatorii au organizat un marş cu camioanele pe şoseaua de centură şi luni, acesta încheindu-se după aproximativ cinci ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici