Trasee RATB modificate şi linii desfiinţate

Traseele liniilor de autobuz 101 şi 149 vor fi modificate, iar liniile 148 şi 254 se desfiinţează, în timp ce între Cora Pantelimon şi Bulevardul Chişinău va funcţiona o nouă linie navetă - 614, informează Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

746 afișări
Imaginea articolului Trasee RATB modificate şi linii desfiinţate

RATB: Traseele 101 şi 149 vor fi modificate, liniile 148 şi 254 vor fi desfiinţate şi va fi înfiinţată o nouă linie navetă (Imagine: Andrei Moise / Mediafax Foto)

Începând de sâmbătă, linia 101 va funcţiona între terminalul Faur şi Bucur Obor pe următorul traseu: Bd. 1 Decembrie 1918, Str. Postăvarului, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Chişinău, Şos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Şos. Mihai Bravu, Şos. Colentina cu întoarcere pe Şos. Colentina, Str. Ziduri Moşi, Bd. Ferdinand, apoi traseul de bază.

Abonamentele eliberate pe linia 101 rămân valabile până la data de 9 decembrie 2013 şi pe liniile 21, 66 şi 143, între Bucur Obor şi Str. Doamna Ghica.

Linia 149 va funcţiona pe un traseu scurtat de la terminalul Piaţa Presei pe Şos. Bucureşti - Ploieşti până la Complexul Comercial Băneasa, tot de sâmbătă.

Abonamentele eliberate pe linia 149 rămân valabile până la data de 9 decembrie 2013 pe linia 304, pe tronsonul comun.

Pe de altă parte, liniile 148 şi 254, care înregistrează o solicitare scăzută din partea călătorilor, se desfiinţează din 9 noiembrie.

Desfiinţarea liniei 148 şi scurtarea liniei 149 până la Complex Comercial Băneasa se realizează ca urmare a faptului că acestea au traseu comun în proporţie de 70 la sută. De asemenea, în cartierul Străuleşti, ambele linii funcţioneză în paralel cu linia 112, iar pe Şos. Bucureşti - Ploieşti, cu liniile 131, 301, 304 şi 335.

Măsura de desfiinţare a liniei 254 a fost decisă ca urmare a funcţionării în paralel cu linia 21 în proporţie de 95 la sută. Pe traseul comun, tramvaiele din linia 21 circulă la un interval de succedare de 3 - 5 minute şi asigură o capacitate maximă de transport de 3.800 călători/ oră şi sens.

Abonamentele eliberate pe linia 148 rămân valabile până la expirare pe linia 301, pe tronsonul comun, iar cele eliberate pe linia 254 rămân valabile până la expirare pe liniile 21, 66 şi 143, de asemenea pe tronsonul comun.

RATB mai anunţă înfiinţarea liniei navetă de autobuze 614 între Cora Pantelimon şi Bulevardul Chişinău, începând tot de sâmbătă, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea capacităţii de transport în perioada execuţiei lucrărilor de pe Şos. Pantelimon.

Autobuzele vor circula de la terminalul Cora Pantelimon pe Şos. Dudeşti-Pantelimon, Şos. Gării Căţelu, Şos. Pantelimon, cu întoarcere în rondul de la intersecţia Şos. Pantelimon/Bd. Chişinău, apoi pe Şos. Pantelimon până în zona de acces la Complexul Comercial Cora Pantelimon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici