Traseele din Munţii Făgăraş au fost închise de salvamontişti

Serviciul Salvamont Sibiu a închis, miercuri, traseele montane din Munţii Făgăraş, accesul turiştilor pe creastă fiind interzis, la fel şi practicarea sporturilor de iarnă.

163 afișări
Imaginea articolului Traseele din Munţii Făgăraş au fost închise de salvamontişti

Traseele din Munţii Făgăraş au fost închise de salvamontişti (Imagine: Sebastian David/Mediafax Foto)

"Traseele turistice superioare cabanelor Bărcaciu, Negoiu, Bâlea, Turnuri şi refugiului Suru şi traseul principal de creastă din Munţii Făgăraşului de pe raza teritorial administrativă a judeţului Sibiu se declară închise. Pentru prevenirea accidentelor montane, Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice închise şi, de asemenea, să evite practicarea sporturilor de iarnă în aceste zone", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Salvamont Sibiu.

Potrivit sursei citate, în zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă.

"În căldarea Lacului Bâlea deplasările trebuie efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă este prezent. Turiştii care doresc să practice sporturi de iarnă sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă", se mai arată în comunicat.

În plus, salvamontiştii le cer turiştilor care urcă pe munte să fie echipaţi de iarnă, iar în cazul în care se produc accidente să sune la numărul de urgenţă 112.

La Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 55 de centimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici