Tratament non-stop pentru infarctul miocardic acut, la un spital de urgenţă din România

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a semnat un ordin prin care introduce Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova în lista centrelor de tratament al pacienţilor cu infarct miocardic acut.

759 afișări
Imaginea articolului Tratament non-stop pentru infarctul miocardic acut, la un spital de urgenţă din România

Potrivit Ministerului Sănătăţii, ministrul Vlad Voiculescu a semnat, în 8 februarie, Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 99 pentru completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 6/2020 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut, prin care introduce Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova în lista centrelor de tratament al pacienţilor cu infarct miocardic acut în cadrul acţiunii prioritare AP-IMA.

Ordinul a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

„Introducerea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova în acţiunea prioritară AP-IMA va permite ca orice pacient cu infarct să poată beneficia de urgenţă de tratament intervenţional de dezobstrucţie a arterelor coronare în regim non-stop. Până în prezent, cele mai apropiate centre din regiune care realizau acest tip de proceduri în regim non-stop erau cele din Bucureşti şi Timişoara. Noul centru de tratament de la Craiova este al 20-lea de acest tip din ţară, potrivit Ordinului ministrului Sănătăţii 6/2020”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Acţiunea prioritară AP-IMA, derulată prin Ministerul Sănătăţii, este o modalitate de reglementare standardizată şi de finanţare pentru a asigura îngrijiri medicale ale unor urgenţe cu risc vital în centre cu o distribuţie teritorială cât mai extinsă şi cu o infrastructură de înaltă performanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici