Trecerea la ora de vară nu afectează mersul trenurilor

CFR Călători a anunţat, miercuri, că trecerea la ora de vară, care se va face, în noaptea de sâmbătă spre duminică, nu va afecta mersul trenurilor în vigoare, existând doar mici întârzieri pentru trenurile aflate în circulaţie între orele 3.01 şi 4.00 (ora de iarnă).

110 afișări
Imaginea articolului Trecerea la ora de vară nu afectează mersul trenurilor

Trecerea la ora de vară nu afectează mersul trenurilor (Imagine: Mediafax Foto)

Trecerea la ora oficială de vară se face, duminică dimineaţa, când ora 3.00 devine ora 4.00, potrivit unui comunicat de presă al CFR Călători.

Trenurile vor pleca din staţie după ora oficială de iarnă până la ora 3.00, respectiv ora 4.00 de vară. După ora 4.00, ele vor părăsi staţiile conform orelor din mersul trenurilor.

Vor exista întârzieri pentru trenurile aflate în circulaţie între 03.01 şi 04.00 (după ora de iarnă), însă CFR va stabili măsurile necesare pentru reducerea acestora. Astfel, vor avea întârzieri 115 trenuri, dintre care 55 cu vagoane de dormit.

Trenurile spre ţările vecine (Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria) vor circula normal, după orele trecute în mersul trenurilor, pentru că trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi şi în respectivele state.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici