Trei copii din Călăraşi murit într-un incendiu pornit de la o sobă improvizată

Trei copii din municipiul Călăraşi, de şapte luni, doi şi patru ani, au murit, duminică, într-un incendiu izbucnit de la o sobă improvizată, din locuinţa părinţilor, iar din primele cercetări ale poliţiştilor a reieşit că micuţii au fost lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, plecată la vecini.

42 afișări
Imaginea articolului Trei copii din Călăraşi murit într-un incendiu pornit de la o sobă improvizată

Trei copii din Călăraşi murit într-un incendiu pornit de la o sobă improvizată (Imagine: Fliorin Buliga/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, casa unde a avut loc tragedia nu este alimentată la reţeaua de electricitate, gaz metan şi apă potabilă, primele date ale anchetei indicând că incendiul ar fi putut fi provocat de cărbunii căzuţi din soba improvizată pe un covor, incendiul fiind anunţat de către vecini la Serviciul unic de urgenţă 112.

"La venirea noastră, am găsit incendiu care se manifesta cu flăcări, în casă erau trei copii care au fost scoşi rapid din casă de către noi, dar din păcate erau decedaţi. Incendiul a fost lichidat rapid, nu a fost pericol de extindere, dar sunt trei victime,copii cu vârste cuprinse între şapte luni şi patru ani", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, lt. Mihai Ionescu.

Din primele date ale anchetatorilor a reieşit că tatăl copiilor este plecat de o lună la muncă în Italia, iar soacra femeii o acuza pe aceasta că în mod frevcent lasă copiii în casă închişi cu un lacăt şi cu foc în sobă, nesupravegheaţi.

Mamei micuţilor i s-a făcut rău la aflarea veştii că toţi cei trei copii au decedat şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, pentru asistentă medicală.

Direcţia pentru Protecţia Copilului şi Asistentă Socială Călăraşi va începe o anchetă în acest caz.

Totodată, poliţiştii au început cercetările, existând posibilitatea că femeia să fie acuzată de neglijenţă şi ucidere din culpă.

Copiii decedaţi, cu arsuri vizibile, au fost transportaţi la morga din Călăraşi în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor morţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici