Trei dintre directorii Spitalului Judeţean Sibiu au demisionat. Noul director medical: "Spitalul merge rău de câţiva ani"

Directorul medical, managerul financiar-contabil şi cel administrativ de la Spitalul Judeţean Sibiu au demisionat, fiind înlocuiţi, până la organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor, de persoane numite de Consiliul Judeţean Sibiu.

586 afișări
Imaginea articolului Trei dintre directorii Spitalului Judeţean Sibiu au demisionat. Noul director medical: "Spitalul merge rău de câţiva ani"

Trei dintre directorii Spitalului Judeţean Sibiu au demisionat. Noul director medical: "Spitalul merge rău de câţiva ani" (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de către reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu, directorul medical al instituţiei, doctorul Călin Cipăian, şi directorul financiar-contabil, Ioan Blaga, şi-au dat demisia la finalul săptămânii trecute.

De asemenea, reprezentanţii Spitalului Judeţean au anunţat că şi-a dat demisia şi directorul administrativ al unităţii, Gheorghe Presecan.

Consiliul Judeţean Sibiu, în subordinea căruia se află unitatea, a numit, până la organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor, persoane care să ocupe interimar funcţiile respective.

Director medical a fost numit doctorul Ioan Baier, director financiar-contabil economistul Doina Elena Burnete Mitea, iar director administrativ a devenit Gabriela Turoczi.

"Am luat act de decizia domnului director medical, a domnului director financiar-contabil şi a domnului director administrativ, demisia fiind un act unilateral de voinţă. Consiliul Judeţean Sibiu a numit directori interimari pe aceste posturi. Sperăm ca împreună cu noii membri ai Comitetului Director, care sunt persoane cu o vastă experienţă şi o excelenţă pregătire, să reuşim să gestionăm eficient activitatea spitalului", a declarat managerul Spitalului Judeţean Sibiu, Liviu Cotârlă, citat în comunicatul de presă.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX şi întrebat cum s-a ajuns ca trei directori să-şi dea demisia deodată, noul director medical al unităţii, doctorul Ioan Baier, a declarat că "spitalul merge rău de câţiva ani".

"Povestea cu spitalul care a ajuns aici nu este de ieri, de azi. Spitalul merge rău de câţiva ani. În 2009, când am plecat eu din Comitetul Director, am lăsat spitalul cu excedent de cinci miliarde de lei. Astăzi (luni - n.r) în şedinţă mi-a spus domnul director Cotârlă că el a preluat spitalul cu datorii foarte mari. Trebuie ca în zilele următoare să mi se prezinte statisticile şi să văd care este situaţia reală. Cert este că voi face tot posibilul să-l ajut pe domnul director şi să aducem spitalul acolo unde îi este locul, în fruntea spitalelor din ţară", a declarat Ioan Baier.

Potrivit acestuia, lipsa banilor "este doar o parte a iceberg-ului".

"Nici în urmă cu 20 de ani nu erau bani suficienţi, dar pacienţii erau îngrijiţi corespunzător. Esenţială nu este lipsa banilor. Relaţia interumană este de cele mai multe ori mai importantă. În ziua de azi, nici personalul nu mai este pregătit corespunzător. Nu contează dacă sunt sau nu bani atunci când nu îi pune pacientului plosca sau nu-i face pansamentul sau nu-i dă un pahar de apă pentru că nu are chef, că e plătită prost. Noi când am făcut Medicina eram 18 pe un loc, nu făcea Medicina oricine. Acum se iau doctorii de pe stradă. Şi aici este problema", a afirmat Ioan Baier.

El a precizat că va avea o întâlnire, în cursul acestei săptămâni, cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, căruia îi va propune măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei din Spitalul Judeţean Sibiu.

Spitalul Judeţean Sibiu este cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, având peste 1.200 de paturi şi diferite secţii clinice.

În ultima perioadă, lipsurile din unitate au fost aduse în atenţie, în mai multe rânduri, de fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al spitalului, medicul Paul Porr, înlocuit din funcţie săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici