Trei dintre inspectorii sanitari reţinuţi de DNA au fost arestaţi

Trei dintre inspectorii sanitar-veterinari, din cei nouă reţinuţi de procurorii anticorupţie, au fost arestaţi, miercuri seara, de către Tribunalul Capitalei, care a emis mandate de câte 29 de zile.

189 afișări
Imaginea articolului Trei dintre inspectorii sanitari reţinuţi de DNA au fost arestaţi

Trei dintre inspectorii sanitari reţinuţi de DNA au fost arestaţi (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Cei trei inspectori arestaţi sunt Iulian Hofman, Robert Bejan şi Gabriela Macarie, iar ceilalţi şase vor fi cercetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie în stare de libertate.

Cei nouă inspectori de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti sunt acuzaţi că ar fi primit diferite sume de bani sua bunuri pentru a nu aplica amenzi unor administratori de societăţi comerciale, care ar fi fost găsiţi cu nereguli, susţin surse judiciare.

Direcţia Sanitar Veterinară a Municipiului Bucureşti, unde lucrau cei nouă inspectori reţinuţi miercuri, de către DNA, pentru fapte de corupţie, avea număr gratuit pentru sesizări, dar nu au existat sesizări cu privire la vreunul din cei nouă inspectori, spune consilierul ANSVSA, Raul Bologh.

Direcţia Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a Municipiului Bucureşti, are un număr gratuit pentru sesizări din toată ţara, printre care şi sesizări privind fapte de corupţie, a declarat consilierul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Raul Balogh.

Sursa citată a precizat că, până la acest moment, nu s-a înregistrat nicio sesizare cu privire la inspectori ai acestei unităţi.

Întrebat dacă ANSVSA, în a cărei subordine se află şi DSVSA a Municipiului Bucureşti, a iniţiat până la acest moment vreo anchetă internă cu privire la posibile fapte de corupţie ale unor inspectori din DSV, Bologh a arătat că nu s-a derulat nicio anchetă, şi că nu au existat suspiciuni în legătură cu posibile activităţi infracţionale ale angajaţilor DSV.

Tot Bologh a arătat că, până în prezent, procurorii anticorupţie nu au adresat nicio solicitarea de documente ANSVSA şi că până la momentul reţinerii celor nouă inspectori de la DSV nu au existat suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupţie ale acestora.

Nouă inspectori sanitar-veterinari au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, sub acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă, ei fiind duşi la Tribunalul Capitalei pentru a fi audiaţi de un judecător, care va decide dacă emite mandate de arestare pe numele lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici