Trei dosare penale şi aproape 70 de taximetrişti amendaţi în urma controalelor din Capitală

Poliţiştii rutieri din Capitală au amendat, marţi, aproape 70 de taximetrişti, au confiscat două permise de conducere şi au deschis trei dosare penale, în urma controalelor la Gara de Nord, Gara de Est şi la Aeroportul Băneasa.

40 afișări
Imaginea articolului Trei dosare penale şi aproape 70 de taximetrişti amendaţi în urma controalelor din Capitală

Trei dosare penale şi aproape 70 de taximetrişti amendaţi în urma controalelor din Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Inspectorul principal de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, Daniel Piştea, a declarat pentru MEDIAFAX că, în urma controalelor de marţi la Gara de Nord, la Gara de Est şi la Aeroportul Băneasa, echipele formate din poliţişti rutieri, poliţişti antifraudă şi reprezentanţi ai altor instituţii abilitate au dat 113 amenzi, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei, unui număr de 68 de taximetrişti din Capitală.

Doi taximetrişti au rămas fără permise de conducere, unul dintre aceştia având cumul de puncte de penalizare.

Totodată, poliţiştii au deschis trei dosare penale, unul într-un caz în care şoferul avea permisul suspendat, iar alte două pentru folosirea unor aparate de taxat tip "maimuţă", care măresc preţul călătoriei.

Echipele de control au depistat şapte taximetrişti-pirat, a precizat Piştea.

La acţiunea de marţi, iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, au participat ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, de la Poliţia Transporturi, agenţi de la Departamentul de Ordine Publică, reprezentanţi ai Primăriei Capitalei şi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici