Trei elevi de liceu s-au bătut cu cuţite, în apropiere de Grupul Şcolar Mecanică Fină din Capitală

Trei elevi de liceu s-au luat la bătaie cu cuţite, luni, în apropierea Grupului Şcolar Mecanică Fină din Capitală, în conflict au intervenit şi rudele acestora, iar în urma incidentului trei dintre persoane au fost rănite uşor.

154 afișări
Imaginea articolului Trei elevi de liceu s-au bătut cu cuţite, în apropiere de Grupul Şcolar Mecanică Fină din Capitală

Trei elevi de liceu s-au bătut cu cuţite, în apropiere de Grupul Şcolar Mecanică Fină din Capitală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc, luni, în jurul orei 12.40, la aproximativ 60 de metri de Grupul Şcolar Mecanica Fină din Capitală, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Ciocan a spus că unul din elevii unităţii a fost vizitat de un prieten de la alt liceu, iar în timp ce aceştia vorbeau, un alt adolescent, în vârstă de 15 ani, elev la Grupul Şcolar Mecanica Fină a venit spre cei doi şi l-a acostat pe vizitator. Cei doi tineri s-au urcat într-un taxi încercând să scape de agresor şi au vrut să plece, însă adolescentul s-a dus la şofer şi i-a spus că-i taie roţile dacă pleacă de pe loc.

Elevul vizitator şi-a chemai tatăl, care venit pe un scuter la liceu în câteva minute, iar agresorul şi-a chemat şi el rudele.

Toţi s-au luat la bătaie, a spus Ciocan.

Un adolescent a fost înţepat cu cuţitul în fese, altul în picior, iar tatăl copilului agresat în maxilar, potrivit sursei citate. Cei trei au fost duşi la spital, dar nu au fost internaţi, neavând răni grave.

La faţa locului au intervenit Poliţia Capitalei şi echipaje ale SPIR.

Poliţiştii bucureşteni fac cercetări pentru port ilegal de armă albă, loviri şi alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri.

Anchetă internă la Grupul Şcolar Mecanică Fină, sancţiunile se vor aplica raportat la vinovăţie

Conducerea Grupului Şcolar Mecanică Fină din Capitală a dispus o anchetă internă privind incidentul de luni în care au fost implicaţi trei elevi, iar sancţiunile disciplinare vor fi aplicate în funcţie de vinovăţia fiecăruia, mergând până la eliminarea pentru câteva zile şi scăderea notei la purtare.

"Conducerea Grupului Şcolar Mecanică Fină din Capitală a dispus o anchetă internă privind incidentul de luni, iar în funcţie de gravitatea faptelor şi de vinovăţia fiecăruia dintre elevi vor fi aplicate sancţiunile disciplinare aferente potrivit Regulamentului de organizare a unităţii de învăţământ", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu.

Acesta a spus că, deoarece elevii implicaţi în conflict sunt în învăţământul obligatoriu, nu pot fi exmatriculaţi, în schimb pot fi eliminaţi pentru câteva zile, iar nota la purtare le poate fi scăzută drastic.

Marian Banu a adăugat însă că sunt aşteptate rezultatele anchetei derulate de Poliţia Capitalei în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici