Trei judecători străini, în stagiu în România

Un judecător britanic, unul german şi altul din Polonia se află într-un stagiu în România, fiind interesaţi de sistemul judiciar român, planificarea instanţelor, modul de funcţionare, astfel că au întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti, Curtea Constituţională, Ministerul Justiţiei.

209 afișări
Imaginea articolului Trei judecători străini, în stagiu în România

Trei judecători străini, în stagiu în România (Imagine: Shutterstock)

Miercuri, a avut loc la sediul Curţii de Apel Bucureşti, o întâlnire a reprezentanţilor Curţii de Apel Bucureşti formată din Isabelle Tocan, Ileana Ruxandra Dănăilă şi Cristina Nica cu o delegaţie formată din trei judecători străini, Michael Hopmeier din Marea Britanie, Jens Florstedt din Germania şi Katarzyna Kosciow-Kowalczyk din Polonia.

În cadrul întâlniri au fost prezentate aspecte legate de organizarea sistemului judiciar român, în special a Curţii de Apel Bucureşti şi a instanţelor aflate în circumscripţia sa. Totodată, s-au evidenţiat şi efectele hotărârilor instanţelor europene asupra legislaţie şi practicii instanţelor naţionale.

Vizita face parte dintr-un stagiu de două săptămâni organizat în cadrul Programului de schimb de magistraţi între statele Europei, coordonat de Reţeaua Europeană de Formare Judiciară (European Judicial Traning Network), reţea în care România este reprezentată de Institutul Naţional al Magistraturii.

Obiectivul stagiului constă în familiarizarea magistraţilor străini cu modul de funcţionare al instanţelor şi instituţiilor din România, sens în care în săptămâna 5-9 decembrie 2011 Institutul Naţional al Magistraturii a planificat vizite şi la alte instituţii implicate în activitatea sistemului judiciar: Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucureşti, Curtea Constituţională, Consiliul Superior al Magistraturii, Direcţia Naţională Anticorupţie etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici