Trei maşini incendiate, într-un interval de 20 de minute, într-o parcare din Braşov

Trei autoturisme staţionate într-o parcare din cartierul Astra din municipiul Braşov au fost incendiate, în noaptea de duminică spre luni, într-un interval de numai 20 de minute, Poliţia declanşând o anchetă în acest caz.

121 afișări
Imaginea articolului Trei maşini incendiate, într-un interval de 20 de minute, într-o parcare din Braşov

Trei maşini incendiate, într-un interval de 20 de minute, într-o parcare din Braşov (Imagine din arhiva Mediafax/AFP)

Prima maşină a explodat în jurul orei 1.20, localnicii spunând că au auzit o bubuitură puternică şi au observat apoi vehiculul cuprins de flăcări. Pompierii au ajuns rapid la faţa locului, însă în timp ce stingeau maşina incendiată, la 100 de metri distanţă a explodat un alt vehicul, urmat, după mai puţin de zece minute, de un al treilea.

Poliţiştii spun că astfel de incidente nu sunt singulare în zona cartierului Astra. În urmă cu o lună, tot într-o parcare, un Volkswagen Polo şi un Opel Astra au fost cuprinse de flăcări, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă alte două maşini au fost incendiate pe o stradă a cartierului. Deşi nu au niciun suspect încă, din primele date pe care le au la dispoziţie anchetatorii presupun că în spatele incendiilor se află un grup de piromani care aleg la întâmplare maşinile din parcări.

În urma incidentelor produse în noaptea de duminică spre luni, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov a deschis o anchetă şi a decis să sporească efectivele de patrulare în cartierul Astra, până la finalizarea cercetărilor.

"Avem o problemă în zona străzilor Mercur şi Soarelui din cartierul Astra. Echipe de poliţişti investighează zona, luând declaraţii de la oamenii care pot da o serie de informaţii cu privire la persoanele care ar fi putut să pună focul. Ne aflăm în faţa unei situaţii în care incendiile au fost generate de surse de aprindere care au fost puse de una sau mai multe persoane. Acest lucru urmează să îl stabilim în perioada următoare", a declarat Emil Rada, şeful de cabinet al chestorului IPJ Braşov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici