Trei medici de la Spitalul Târgu Cărbuneşti, reţinuţi după ce au luat mită de la o pacientă

Doi medici ginecologi şi un anestezist de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti au fost reţinuţi, vineri, de procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova, după ce au fost prinşi în flagrant luând mită de la o pacientă pentru a-i face cezariană.

861 afișări
Imaginea articolului Trei medici de la Spitalul Târgu Cărbuneşti, reţinuţi după ce au luat mită de la o pacientă

Trei medici de la Spitalul Târgu Cărbuneşti, reţinuţi după ce au luat mită de la o pacientă

Conform unor surse judiciare, cei trei medici de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti ar fi primit, în total, 1.900 de lei pentru a-i face cezariană unei tinere de 23 de ani. Banii au fost daţi medicilor înainte de intervenţie, fiind marcaţi de anchetatori, care au intervenit la finalul operaţiei şi i-au prins în flagrant pe cei trei.

Cei trei medici sunt şeful Secţiei Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, Aurelian Dobran, medicul ginecolog Daniela Uţupanu şi medicul anestezist Dinu Dorel, care au fost ridicaţi de anchetatori şi duşi la Curtea de Apel Craiova, unde au fost audiaţi timp de mai multe ore, ulterior fiind emise ordonanţe de reţinere pe numele acestora.

Managerul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, dr. Constantin Târziu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu ştie în ce a constat flagrantul şi cum s-a ajuns la organizarea acestuia, pacienta gravidă neplângându-i-se anterior de vreo problemă.

"Mi s-a spus doar dacă pot organiza liniile de gardă în continuare pentru că doi dintre ei erau de gardă azi. Împreună cu directorul medical am făcut un referat şi am rezolvat cu alţi medici liniile de gardă. Nu mi s-a plâns nimeni înainte de vreo problemă, iar la medici este prima dată când aud că se întâmplă aşa ceva", a afirmat Târziu.

El a mai spus că va fi deschisă o anchetă administrativă, pentru a se stabili ce s-a întâmplat la Secţia Obstetrică-Ginecologie, susţinând că astfel de situaţii îi anulează eforturile pe care le face pentru a moderniza unitatea sanitară.

"E un nou scandal care, din păcate, se întâmplă la Târgu Cărbuneşti. Situaţia mă nemulţumeşte pentru că, vrând să faci lucruri bune aici, făcând un spital de urgenţă, primeşti câte o palmă care te duce în urmă cu ani de zile", a adăugat managerul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti.

Spitalul din Târgu Cărbuneşti a fost implicat în ultimii ani în mai multe scandaluri generate de moartea unor bebeluşi la naştere, anchetele respective nefiind finalizate nici până în prezent. Cercetările au vizat alţi medici decât cei implicaţi în ancheta de acum.

În plus, în luna aprilie a anului trecut un nou-născut devorat de câini fără stăpân a fost găsit mort în curtea unităţii sanitare, în urma anchetei stabilindu-se că o rudă a unui pacient internat acolo a născut în toaleta unui salon, după care a aruncat copilul în curtea spitalului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici