Trei membri ai clanului Curt din Slatina au fost arestaţi

Trei din cei nouă membri ai clanului Curt din judeţul Olt, ridicaţi în urma unor percheziţii şi acuzaţi că au reuşit să extragă în mod ilegal din bancomatele unor bănci din Lyon aproximativ 800.000 de euro, au primit mandate europene de arestare de la procurorii francezi.

1200 afișări
Imaginea articolului Trei membri ai clanului Curt din Slatina au fost arestaţi

Trei membri ai clanului Curt din Slatina au fost arestaţi (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Surse judiciare din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Slatina susţin că audierile au fost făcute de procurori francezi, în colaborare cu procurorii DIICOT, şi au durat mai mult de zece ore.

Toţi cei nouă membri ai clanului Curt au fost audiaţi, însă doar trei dintre ei au primit mandate de arestare.

După confirmarea mandatelor europene de arestare de către magistraţii de la Curtea de Apel Craiova, cei trei suspecţi vor fi extrădaţi, urmând ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie trimişi în Franţa, unde vor fi cercetaţi şi judecaţi.

Miercuri dimineaţă, nouă percheziţii au loc în judeţul Olt, la membrii clanului Curt, suspectaţi de fraude bancare prin skimming, cu un prejudiciu de aproximativ 800.000 de euro, acţiunea anchetatorilor desfăşurându-se în colaborare cu autorităţile franceze. Descinderile au fost făcute de către procurorii DIICOT, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Craiova, în colaborare cu autorităţi judiciare din Franţa.

În urma percheziţiilor, au fost duse la audieri nouă persoane. De asemenea, au fost ridicate calculatoare, documente, dar şi carduri false şi feţe de bancomat.

Membrii clanului Curt erau monitorizaţi de câteva luni de autorităţile franceze, dar şi de procurorii români, fiind suspectaţi de falsificare de carduri. Suspecţii fabricau în România aparatură pentru sustragerea frauduloasă de bani din bancomate şi o transportau apoi în Franţa, unde aveau loc infracţiunile, potrivit unor surse.

Prejudiciul creat în acest mod se ridică la aproximativ 800.000 de euro.

Clanul Curt din Slatina este cunoscut pentru trafic cu maşini furate, schimb de valută, dar şi infracţiuni cu violenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici