Trei membri ai clanului Duduienilor, arestaţi pentru şantaj

Trei membri ai clanului Duduienilor din Capitală au fost arestaţi, marţi, fiind acuzaţi că îi ameninţau pe proprietarul unei case de amanet şi pe angajaţii acestuia ca să nu înstrăineze bijuteriile din aur lăsate amanet şi pe care nu le răscumpărau în perioada prevăzută în contract.

1003 afișări
Imaginea articolului Trei membri ai clanului Duduienilor, arestaţi pentru şantaj

Trei membri ai clanului Duduienilor, arestaţi pentru şantaj

Potrivit Poliţiei Capitalei, Laurenţiu D., în vârstă de 20 de ani, din judeţul Argeş, Nicuşor D. şi Silviu V., ambii de 26 de ani, din Bucureşti, au fost reţinuţi în urma a două descinderi simultane ale poliţiştilor, sprijiniţi de echipaje ale Serviciului Special de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă, făcute la adrese din sectorul 5 ale Capitalei.

Cei trei tineri sunt acuzaţi că, la 20 aprilie, în jurul orei 22.30, însotiţi de Vasile D., de 24 de ani, din Bucureşti, s-au deplasat cu mai multe autoturisme pe o strada din sectorul 5, unde timp de aproximativ jumătate de oră au blocat intersecţia şi au început să lovească cu bâte, topoare şi cuţite în gardul de tablă împrejmuitor al unei case de amanet.

Totodată, anchetatorii au stabilit că Nicuşor D. a intrat în incinta firmei de amanet, proprietatea lui Florin P., şi a lovit în repetate rânduri cu un cuţit cu lamă rabatabilă, geamul de protecţie al încăperii destinate operatorilor, provocând un prejudiciu de 4.000 de lei.

Poliţiştii au mai constatat că, în perioada noiembrie 2008 – aprilie 2009, Vasile D., Laurenţiu D. şi Nicuşor D. l-au constrâns pe Florin P., prin ameninţări cu acte de violenţă exercitate atât asupra angajaţilor firmei acestuia, cât şi asupra sa în incinta casei de amanet în seara zilei de 20 aprilie, să nu înstrăineze după expirarea termenelor prevăzute în contracte bijuteriile din aur pe care le lăsau amanet şi pentru care nu vroiau să plăteau comisioanele aferente.

Laurenţiu D., Nicuşor D. şi Silviu V. au fost prezentaţi Parchetului de pe lânga Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti care a dispus cercetarea acestora în stare de reţinere. Ulterior, Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a dispus arestarea preventivă a celor trei pe o perioadă de 29 de zile, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, şantaj, distrugere şi port fără drept al unui cuţit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici