Trei morţi în urma unui accident în care a fost implicată o cisternă cu benzină

Trei persoane au murit în urma unui accident petrecut, vineri după-amiază, în localitatea Sâncraiu Almaşului, din Sălaj, şi în care au fost implicate trei autovehicule, între care o cisternă încărcată cu benzină, care s-a răsturnat.

195 afișări
Imaginea articolului Trei morţi în urma unui accident în care a fost implicată o cisternă cu benzină

Trei morţi în urma unui accident în care a fost implicată o cisternă cu benzină (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Operaţiunea de repunere pe roţi a cisternei încărcate cu benzină şi motorină care s-a răsturnat în Sâncraiu Almaşului a început, vineri seară, după ce la faţa locului au ajuns o macara şi o altă cisternă, în care va fi transferat combustibilul.

Cisterna încărcată cu 28.000 de litri de benzină şi motorină care s-a răsturnat pe DN 1 F, în judeţul Sălaj, a fost repusă pe roţi, vineri seară, la aproximativ şase ore de la producerea accidentului, iar operaţiunea de transvazare a combustibilului într-un alt autovehicul este în desfăşurare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cisterna a fost repusă pe şosea cu ajutorul unei macarale aduse din Cluj, iar la ora transmiterii acestei ştiri operaţiunea de transvazare a combustibilului este în curs de desfăşurare, traficul în zonă fiind în continuare blocat.

Potrivit sursei citate, operaţiunea de transferare a combustibilului va dura câteva ore.

Reprezentantul ISU a precizat, totodată, că poliţiştii ajunşi la faţa locului au reuşit să stabilească identitatea celor trei persoane care au murit în urma accidentului, fiind vorba despre doi copii în vârstă de 14 ani şi 16 ani şi de mama acestora, din Satu Mare.

Accidentul a avut loc pe DN 1F, în localitatea Sâncraiu Almaşului din Sălaj.

Purtătorul de cuvânt al ISU, Lucian Jacodi, spunea că, potrivit primelor cercetări, un autoturism care se îndrepta spre Cluj a intrat într-o depăşire fără să semnalizeze şi a intrat frontal sub o cisternă încărcată cu benzină şi motorină. În urma impactului, toate cele trei persoane din autoturism au murit.

Potrivit sursei citate, o a treia maşină a ieşit de pe carosabil ca să evite coliziunea cu cele două autovehicule şi a ajuns în şanţ, dar toţi pasagerii din acest autovehicul sunt în afara oricărui pericol. Nici şoferul cisternei nu a fost rănit în urma accidentului.

Din cisternă, care era încărcată cu aproximativ 14.000 de litri de benzină şi alţi 14.000 de litri de motorină, s-au scurs mici cantităţi de combustibil, iar bateria autovehiculului a fost deconectată pentru a se înlătura riscul producerii unei explozii.

Traficul este blocat în zona accidentului, circulaţia fiind deviată pe ruta Zimbor-Huedin-Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici