Trei muncitori de la Apa Nova au murit într-un accident

Trei muncitori de la firmele Apa Nova şi Aquatot din Bucureşti au murit, joi, într-un accident, după ce li s-a făcut rău de la emanaţiile unui gaz şi au căzut în canalul la care realizau lucări de reparaţii la o conductă, a declarat Dan Danciu, inspectorul general adjunct de la Inpectoratul Teritorial de Muncă.

6 afișări
Imaginea articolului Trei muncitori de la Apa Nova au murit într-un accident

Trei muncitori de la Apa Nova au murit într-un accident

Cei trei reparau o conductă de apă, din zona Vala Cascadelor, din cartierul bucureştean Militari.

Inspectorii s-au deplasat la faţa locului pentru a elucida împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă.

Potrivit primelor constatări, celor trei muncitori li s-a făcut rău de la emanaţiile unui gaz şi au căzut în canal.

Maiorul Cătălin Eftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX că cei trei au murit într-un canal de pe strada Oboga şi că pompierii din grupul special de salvatori au intervenit la patru minute după ce au fost anunţaţi despre producerea evenimentului.

El a precizat că în canalul tehnologic lucrau patru muncitori şi acestora li s-a făcut rău. Unul dintre ei a luat un coleg şi a reuşit să iasă din canal, dar nu s-a putut întoarce să-i ia pe ceilalţi doi. sosiţi la faţa locului, pompierii au constatat că muncitorul scos de colegul său era mort, ca şi ceilalţi doi rămaşi în subteran.

Cu toate acestea, ei au încercat manevre de resuscitare până la venirea ambulanţei, dar cei trei nu au mai putut fi salvaţi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a precizat că la faţa locului s-au deplasat lucrători de la Secţia 21 Poliţie care au identificat cele patru persoane, constatând că două sunt angajate Apa Nova, iar doi ai firmei Aquatot.

De asemenea, la faţa locului au venit ofiţeri criminalişti şi un procuror, aceştia urmând să stabilească împrejurările în care a avut loc incidentul.

El a mai spus că supravieţuitorul a fost transportat la cel mai apropiat spital, pentru îngrijiri.

Giovana Soare, directorul de comunicare al Apa Nova, a declarat pentru MEDIAFAX că lucrarea pe care o făceau muncitorii era una de rutină. Muncitorii au coborânt într-un cămin de vană pentru a închide apa, deoarece aveau o lucrare de efectuat pe o stradă din apropiere.

Originea gazului care a provocat moartea celor trei este încă necunoscută, urmând să se constate natura acestuia şi dacă inhalarea acestuia putea fi evitată.

Potrivit procedurii, muncitorii coboară unul câte unul, pentru a preîntâmpina producerea unor eventuale accidente.

Probabil, rezultatul privind natura gazului va putea fi cunoscut în maximum două zile.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 6, Mihai Anghel, a declarat că lucrarea făcută de cele două firme nu are nicio legătură cu autoritatea de sector care nici măcar nu a autorizat-o.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici