Trei persoane, acuzate de fraudarea unui concurs la Metrorex, arestate preventiv

  • Trei persoane, care sunt acuzate de luare şi dare de mită şi trafic de influenţă pentru fraudarea unui concurs pentru posturi de mecanic ajutor de locomotivă, au fost arestate preventiv.
  • Alte nouă persoane sunt plasate sub control judiciar.
421 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, acuzate de fraudarea unui concurs la Metrorex, arestate preventiv

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pentru o durată de 24 de ore faţă de inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C. cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit probelor pe care le au procurorii, în cursul lunii noiembrie 2022, cei trei inculpaţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, acţionând coordonat în scopul comiterii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, în vederea fraudării unui concurs organizat de METROREX SA pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă.

„Candidaţii la concurs apelau la diverşi intermediari, unii dintre ei fiind angajaţi sau foşti angajaţi din cadrul METROREX SA, persoane care îi cunoşteau pe inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C. Inculpatul C.M.C. comunica suma de bani pretinsă pentru a-şi folosi influenţa faţă de inculpaţii P.D. şi B.D.C., supraveghetori în timpul concursului, pentru ca aceştia să-i ajute pe candidaţi să fraudeze concursul. Sumele de bani pretinse pentru fiecare candidat variau de la 6.000 de euro la 7.500 de euro”, arată procurorii.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus miercuri şi luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de alţi nouă inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în legătură cu fraudarea unui concursului organizat de METROREX SA.

Tribunalului Bucureşti a dispus, joi, luarea faţă de inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C. a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici