Trei persoane, între care şi Gheorghe Constantin, reţinute de procurorii DNA

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, precum şi Liviu Făcăleaţă, director general al hipermarketului PIC şi Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, luni seară.

23 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, între care şi Gheorghe Constantin, reţinute de procurorii DNA

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin (Imagine: Mediafax Foto)

Liviu Făcăleaţă, director general al hipermarketului PIC, patronat de Cornel Penescu, şi Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, actual inspector în această instituţie, au fost audiaţi timp de câteva ore de procurorii anticorupţie, la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA.

În jurul orei 23.50, aceştia au ieşit din sediul DNA cu cătuşe la mâini, fiind urcaţi într-o dubă a Poliţiei şi duşi în arestul Poliţiei Judeţene Argeş. Făcăleaţă a fost reţinut pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de dare de mită, iar Libertatu este reţinut sub acuzaţia de luare de mită.

Totodată, a fost audiat de către procurorii anticorupţie, timp de aproximativ şase ore, şi preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, care a fost reţinut şi el pentru 24 de ore, fiind scos din sediul DNA cu cătuşe la mâini şi dus în arestul Poliţiei Argeş. Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor este acuzat de luare de mită.

Alături de cei trei, a fost scos din sediul DNA şi finanţatorul Clubului de Fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, reţinut, luni, pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de dare de mită. În jurul orei 21.30, Penescu fusese adus la DNA din arestul Poliţiei Argeş, pentru noi audieri.

Cei patru vor fi duşi la Tribunalul Argeş, marţi dimineaţă, cu propunerea de arestare preventivă.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi mai mulţi arbitri sunt vizaţi de DNA pentru fapte de dare şi luare de mită, banii daţi de Penescu arbitrilor fiind de aproximativ 125.000 de euro, potrivit unor surse apropiate anchetei.

În acest caz a fost reţinut, luni la prânz, cu ordonanţă pentru 24 de ore, Cornel Penescu. Alături de acesta mai sunt vizaţi în anchetă Gheorghe Constantin şi mai mulţi arbitri, printre care Marcel Savaniu, Aurel Bogaciu şi Tiberiu Lajos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici