Trei prahoveni care au violat o colegă de liceu, condamnaţi la internarea într-un centru de detenţie

Trei tineri din Prahova care anul trecut au violat o colegă de liceu pe care au ameninţat-o cu un cuţit şi care pe fond au fost condamnaţi la asistare zilnică au primit pedeapsa definitivă de a fi internaţi într-un centru de detenţie, ei trebuind să plătească victimei 90.000 de lei.

377 afișări
Imaginea articolului Trei prahoveni care au violat o colegă de liceu, condamnaţi la internarea într-un centru de detenţie

Trei prahoveni care au violat o colegă de liceu, condamnaţi la internarea într-un centru de detenţie

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au admis, marţi, apelul făcut de procurorii de la Parchetul Judecătoriei Vălenii de Munte, dar şi de victimă, după ce tinerii fuseseră condamnaţi pe fond la pedepse constând în "măsura educativă a asistării zilnice", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, George Fabian Brujbeanu şi Andrei Răzvan Radu, care fuseseră condamnaţi la ”măsura educativă a asistării zilnice” pe o perioadă de şase luni, au primit pedepse de trei ani şi şase luni de internare într-un centru de detenţie.

Cel de-al treilea tânăr, Dumitru Adrian Ion, care iniţial primise o pedeapsă de patru luni de supraveghere zilnică, a fost condamnat la măsura educativă a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de doi ani.

Prin sentinţa dată de Curtea de Apel Ploieşti, din pedepsele celor trei a fost dedusă perioada reţinerii în cazul lui Dumitru Adrian Ion şi a reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, cuprinsă între 13 noiembrie 2014 şi 8 iunie 2015, în cazul lui George Fabian Brujbeanu şi a lui Andrei Răzvan Radu.

De asemenea, judecătorii au majorat suma pe care cei trei trebuie să o plătească victimei drept despăgubiri civile pentru daune morale.

Astfel, în condiţiile în care iniţial Judecătoria Vălenii de Munte stabilise că tinerii trebuie să-i dea fetei 25.000 de lei, Curtea de Apel Ploieşti a majorat valoarea daunelor morale la 90.000 de lei, fiecare dintre violatori trebuind să plătească 30.000 de lei victimei.

Potrivit sentinţei, în condiţiile în care cei trei sunt minori ei trebuie să achite sumele respective în solidar cu părinţii lor, care sunt părţi responsabile civilmente în dosar.

Totodată, judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti au luat act de faptul că George Fabian Brujbeanu a renunţat la apelul pe care l-a formulat la sentinţa instanţei de fond.

Potrivit unor surse apropiate familiei tinerei violate, fata, care la momentul violului era colegă de liceu cu cei trei agresori, a renunţat anul acesta la şcoală, în condiţiile în care în urma sentinţei instanţei de fond cei trei au fost lăsaţi liberi, iar ea ar fi fost obligată să meargă la ore şi să se întâlnească zilnic cu aceştia.

Cei trei tineri, Fabian George Brujbeanu, în vârstă de 17 ani, Andrei Răzvan Radu, tot de 17 ani, şi Dumitru Adrian Ion, în vârstă de 15 ani, elevi la Liceul Tehnologic "Romeo Constantinescu" din oraşul Vălenii de Munte, au fost trimişi în judecată în luna decembrie a anului trecut, fiind acuzaţi că au violat o adolescentă, colegă de liceu cu ei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Judecătoriei Vălenii de Munte, în 12 noiembrie 2014, cei trei au violat-o timp de trei ore şi jumătate pe colega lor de liceu. Iniţial, Fabian Brujbeanu a făcut rost de numărul de telefon al fetei, cei doi schimbând câteva mesaje în care băiatul şi-a ascuns identitatea, iar în 12 noiembrie 2014 a invitat-o pe fată să se întâlnească cu el în apropierea autogării din Vălenii de Munte.

"În timpul în care coresponda cu victima prin mesaje, Brujbeanu Fabian le-a spus coinculpaţilor că persoana vătămată a mai întreţinut raporturi sexuale cu alţi băieţi şi le-a dat de înţeles că toţi trei ar putea avea raporturi sexuale cu ea", se arăta în rechizitoriu.

După ce fata s-a întâlnit cu Brujbeanu şi a constatat că băiatul cu care corespondase prin mesaje telefonice este coleg de şcoală dintr-un an mai mare, cei doi au plecat la o plimbare, în urma insistenţelor băiatului, mai scria în rechizitoriu.

"Au mers împreună, până au ajuns într-un loc izolat, lângă albia râului Teleajen. Când au ajuns şi inculpaţii Radu Andrei şi Ion Adrian, inculpatul Brujbeanu Fabian s-a prefăcut că nu ştie ce caută ei acolo. Presimţind intenţiile celor trei, persoana vătămată a vrut să plece, însă inculpatul Brujbeanu Fabian a luat-o în braţe, rugând-o să rămână. (Victima - n.r.) l-a refuzat încă o dată, moment în care inculpatul Brujbeanu Fabian a scos un briceag, l-a deschis şi i l-a pus victimei la gât, ameninţând-o că dacă nu rămâne o va omorî", se arăta în rechizitoriu.

Procurorii au ajuns la această concluzie chiar în urma declaraţiei celui mai tânăr dintre inculpaţi, Dumitru Adrian Ion, care a recunoscut fapta.

În timpul violului, unul dintre băieţi a filmat actele sexuale, anchetatorii găsind înregistrări explicite în telefonul acestuia. Mai mult, cel care a pus la cale violul a chemat şi un al patrulea bărbat, însă acesta nu a venit, susţin procurorii.

"În timp ce Radu Andrei o ţinea de picioare, iar Brujbeanu Fabian avea cuţitul la gâtul acesteia, victima a fost forţată să întreţină un act sexual oral cu inculpatul Brujbeanu Fabian. În timpul actului sexual, inculpatul Brujbeanu Fabian şi-a scos telefonul mobil şi a început să vorbească la telefon cu o altă persoană, chemând-o şi pe aceasta să vină şi să întreţină raporturi sexuale cu victima", se mai arăta în rechizitoriu.

Procurorii au stabilit că cei trei au violat-o pe fată trei ore şi jumătate. După lăsarea întunericului, au lăsat-o să plece, Brujbeanu cerându-i să meargă înainte, să nu fie văzuţi împreună. Ajunsă în autogară, fata s-a întâlnit cu prietenul ei, căruia i-a povestit ce i s-a întâmplat.

În aceeaşi zi, tânăra a reclamat violul şi a obţinut certificat medico-legal care atestă că avea leziuni traumatice pe trunchi, gât şi membre, iar potrivit procurorilor concluziile certificatului medico-legal se coroborează cu declaraţiile victimei, care a povestit cum i-au imobilizat capul şi gâtul pentru a o viola şi cum au presat-o pe trunchi cu genunchii, pentru a o imobiliza.

Doi din cei trei agresori au fost iniţial arestaţi preventiv, însă au fost eliberaţi după două luni şi jumătate, în 3 februarie 2015, printr-o decizie a Judecătoriei Vălenii de Munte, care a înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu. Pe parcursul cercetării penale, cei doi adolescenţi de 17 ani au susţinut că tânăra a consimţit să aibă relaţii sexuale cu ei, negând orice formă de constrângere asupra sa.

În schimb, colegul lor a recunoscut faptele şi le-a declarat procurorilor că în momentul în care fata nu voia să întreţină acte sexuale era ameninţată cu briceagul spunându-i-se: "Vezi dacă taie, că aşa taie şi gâtul".

În 8 iunie, după o jumătate de an de proces, Judecătoria Vălenii de Munte i-a condamnat pe cei trei pentru viol.

Conform sentinţei publicate pe portalul instanţelor de judecată, cei doi tineri de 17 ani au fost pedepsiţi cu "măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de şase luni", în timp ce colegul lor mai mic a primit aceeaşi pedeapsă, dar pe o durată de patru luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici