Trei rezidenţi din Japonia deschid un proces împotriva autorităţilor şi acuză poliţia de rasism

Trei rezidenţi născuţi în străinătate au intentat luni un proces împotriva administraţiei naţionale şi locale din Japonia. Ei susţin că poliţiştii acţionează ilegal atunci când îi interoghează pe străini, potrivit Reuters.

253 afișări
Imaginea articolului Trei rezidenţi din Japonia deschid un proces împotriva autorităţilor şi acuză poliţia de rasism

Sursa foto: Shutterstock

Cei trei bărbaţi, un indian, un pakistanez şi un american, au intentat procesul la Tribunalul Districtual din Tokyo, cerând Guvernului, administraţiei metropolitane şi prefecturii Aichi să recunoască că este ilegal ca ofiţerii de poliţie să oprească şi să interogheze oamenii numai pe baza rasei, naţionalităţii sau etniei lor.

Reclamanţii locuiesc în mod legal în Japonia şi spun că au suferit din cauza interogatoriilor repetate ale poliţiei pe baza aspectului şi etniei lor, ceea ce reprezintă o încălcare a constituţiei. Avocaţii cer despăgubiri de 3 milioane de yeni (aproximativ 20.250 de dolari) pentru fiecare reclamant.

Autorităţile au refuzat să comenteze demersul. Procesul, primul de acest tip din Japonia, apare pe fondul unei creşteri puternice a numărului de lucrători străini. Aceştia ajung în ţară din cauza crizei locale de forţă de muncă pe măsură ce populaţia ei îmbătrâneşte şi scade.

De asemenea, procesul apare în timpul unei dezbateri naţionale despre spiritul şi aspectul japonezilor. Dezbaterile au pornit după ce o cetăţeană japoneză naturalizată, născută în Ucraina, a fost încoronată Miss Japonia săptămâna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rasism,
japonia,
proces

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici