Trei tineri au cazut în lacul Siutghiol, după ce gheaţa pe care patinau s-a spart

Trei elevi au căzut, luni dimineaţă, în lacul Siutghiol, din judeţul Constanţa, după ce gheaţa pe care patinau s-a spart.

1 afișare
Imaginea articolului Trei tineri au cazut în lacul Siutghiol, după ce gheaţa pe care patinau s-a spart

Imagine din arhiva MEDIAFAX Foto

Scafandrii au recuperat trupurile neînsufleţite a doi dintre copii, în timp ce un al treilea a fost scos la mal, imediat după producerea incidentului, de un agent de la Poliţia Comunitară. 

La scurt timp după ce scafandrii l-au găsit, mort, pe primul dintre copii, a fost descoperit şi cadavrul celui de-al doilea.

Corpurile celor doi copii au fost găsite sub gheaţă, la aproximativ zece metri distanţă de locul în care căzuseră, a declarat şeful Centrului Operaţional al ISU "Dobrogea", colonelul Adrian Nicolae.

Potrivit poliţiştilor constănţeni, şase elevi de clasa a IX-a de la liceul din localitate ar fi plecat de la ore şi ar fi mers luni dimineţa să patineze pe gheţa formată pe marginea lacului.

La un moment dat, în jurul orei 10.00, aceasta s-a rupt sub greutatea lor, iar trei copii au căzut în apă.

Unul dintre ei a fost scos la mal de către un agent de la Poliţia Comunitară, aflat în preajmă, iar ceilalţi doi au fost daţi dispăruţi. Copilul scos din apă, care se afla în stare de şoc hipotermic, a fost trimis la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, de la Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", care au făcut eforturi susţinute pentru a-i găsi pe cei daţi dispăruţi. Şeful Centrului Operaţional al ISU "Dobrogea", colonelul Adrian Nicolae, a precizat că doi scafandri au intrat în apele îngheţate ale lacului, dar vizibilitatea în apă a fost extrem de redusă, de până la 30 de centimetri.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au confirmat că cei şase copii care au mers să patineze pe lacul Siutghiol sunt elevi în clasa a IX-a la Grupul Şcolar din localitatea Ovidiu şi au adăugat că aceştia au chiulit de la şcoală, după o lucrare de control.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Ana Maria Burada, a declarat că cei şase elevi au avut un curs de două ore la materia "construcţii", iar după prima oră, la care au dat lucrare de control, au plecat la lac, aflat în apropierea unităţii de învăţământ.

Poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate modul în care s-a produs incidentul, în timp ce la Grupul Şcolar Ovidiu a fost instituită o comisie de anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici