Trei tineri au furat 800 de metri de cabluri electrice care alimentau semafoare din Capitală

Trei tineri au fost arestaţi preventiv după ce au furat peste 800 de metri de cabluri care alimentau cu energie electrică semafoarele rutiere de pe unele străzi din Sectorul 5, punând în pericol grav siguranţa traficului rutier, informează, sâmbătă, Poliţia Capitalei.

404 afișări
Imaginea articolului Trei tineri au furat 800 de metri de cabluri electrice care alimentau semafoare din Capitală

Trei tineri au furat 800 de metri de cabluri electrice care alimentau semafoare din Capitală (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, au fost opriţi şi legitimaţi vineri, pe o stradă din Sectorul 5, după ce poliţiştii au văzut că aveau asupra lor mai multe cabluri, a precizat Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

"Deoarece exista suspiciunea că bunurile ar fi putut proveni din comiterea unei infracţiuni, poliţiştii bucureşteni i-au oprit şi legitimat pe cei trei tineri şi i-au condus la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru clarificarea situaţiei de fapt, întrucât aceştia nu au putut dovedi provenienţa cablului", potrivit sursei citate.

Anchetatorii au stabilit că cei trei tineri ar fi furat, în repetate rânduri, peste 800 de metri de cabluri subterane care alimentau cu energie electrică semafoarele din zona străzii Năsăud şi de pe Calea Ferentari. Unele cabluri electrice furate ar fi fost vândute de cei trei tineri la centrele de colectare a fierului vechi, fiind produs astfel un prejudiciu de peste 17.000 de lei.

"De menţionat este faptul că, prin săvârşirea acestor furturi, s-a pus în pericol grav siguranţa traficului rutier, având în vedere că suspecţii au tăiat şi furat cablurile care alimentau cu energie electrică semafoarele din zonă", a precizat Poliţia Capitalei.

Cei trei tineri au fost acuzaţi de furt calificat şi arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de judiciariştii bucureşteni de la Secţia 18, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei suspecţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici