Trei trenuri de persoane, blocate în Timiş, după ce un camion a rupt firele de contact

Trei trenuri de persoane, între care unul InterRegio care circulă pe ruta Timişoara-Mangalia, sunt blocate, luni seară, în judeţul Timiş, după ce un camion a rupt firele de contact la o trecere la nivel cu calea ferată, şoferul fugind de la faţa locului, iar poliţiştii au deschis dosar penal.

136 afișări
Imaginea articolului Trei trenuri de persoane, blocate în Timiş, după ce un camion a rupt firele de contact

Trei trenuri de persoane, blocate în Timiş, după ce un camion a rupt firele de contact (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit liderului Sindicatului Mişcare Comercial CFR Timişoara, Petrică Stoian, un camion a trecut cu remorca ridicată calea ferată printr-un pasaj în halta din localitatea Belinţ şi a rupt toate firele de contact.

În urma acestui incident, trei trenuri - două Regio care circulă în judeţul Timiş şi unul InterRegio pe ruta Timişoara-Mangalia - au rămas blocate pe calea ferată.

"Un camion a trecut calea ferată printr-un pasaj în halta din Belinţ, cu remorca ridicată, şi a rupt toate firele de contact pe care le avem noi. Două trenuri de persoane au rămas blocate, iar trenul Timişoara - Mangalia, tot de persoane, a plecat din gara Timişoara Nord şi va sta puţin la Topolovăţu Mare, unde va fi preluat de o locomotiva Diesel. Suntem pregătiţi. Oamenii au primit apă minerală de la angajaţii noştri, am trimis maşina chiar pe câmp cu lăzi de apă minerală rece. Faza de remediere a defectelor e aproape de finalizare. Sunt două trenuri de persoane Regio şi un InterRegio, Timişoara - Mangalia, dar nu pot să vă spun despre câţi călători este vorba", a declarat corespondentului MEDIAFAX Petrică Stoian.

Potrivit sursei citate, incidentul s-a petrecut în jurul orei 17.00, iar muncitorii sunt aproape de remedierea avariei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere în acest caz şi în prezent îl caută pe şoferul camionului care a produs avaria.

"Din spusele martorilor este vorba de un camion care a agăţat firele de contact ale CFR cu o remorcă, dar care a şi plecat de la faţa locului. Încercăm să îl identificăm pe şofer", a declarat Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş.

Reprezentanţii CFR estimează că într-o oră sau două va fi remediată avaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici