Treisprezece trenuri, afectate de defecţiunea unei locomotive între Braşov şi Bucureşti

Ultimele date furnizate de CFR arată că un număr de 13 trenuri de călători, printre care două internaţionale, au fost oprite în gările de pe Valea Prahovei după ce locomotiva unui tren particular s-a defectat şi a rupt linia de contact, perturbând traficul feroviar între Braşov şi Bucureşti.

120 afișări
Imaginea articolului Treisprezece trenuri, afectate de defecţiunea unei locomotive între Braşov şi Bucureşti

Treisprezece trenuri, afectate de defecţiunea unei locomotive între Braşov şi Bucureşti (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de Biroul de presă al CFR, mai multe trenuri de călători au fost oprite în gări începând cu ora 03.39, după ce locomotiva unui tren de marfă s-a defectat.

Directorul regionalei CFR Bucureşti, Gavrilă Mănăilă, a declarat că locomotiva trenului de marfă care aparţine Clubului Feroviar Român a avut o defecţiune la pantograf şi a rupt, pe o lungime de aproximativ 100 de metri, linia de contact. Echipele de intervenţie ale CFR au remediat defecţiunea vineri dimineaţă, în jurul orei 7.34, iar trenul de marfă a fost tras pe o altă linie.

În urma acestui incident, 13 trenuri de călători au înregistrat întârzieri totalizând sute de minute.

Primul tren de călători care a fost oprit este acceleratul 1642 care circulă pe ruta Baia Mare - Bucureşti. Acesta a fost oprit la ora 3.50 şi a plecat spre destinaţie vineri dimineaţă la ora 9.43.

O altă garnitură, trenul internaţional 374 care circulă pe ruta Bucureşti- Budapesta, a fost oprită în jurul orei 7.16 şi a plecat spre destinaţie la ora 9.02.

Alte nouă trenuri au fost, de asemenea, oprite în gări, la ora transmiterii acestei ştiri şapte dintre acestea plecând deja spre Bucureşti, iar celelalte două garnituri, staţionate în Predeal şi Braşov, urmând să plece spre destinaţie în scurt timp.

De asemenea, două trenuri care circulă pe rute scurte sunt în continuare staţionate, a declarat directorul regionalei CFR Bucureşti. Cele două trenuri staţionate sunt trenul personal 3023 Ploieşti Sud - Braşov, care se află în staţia Comarnic de la ora 8.43 şi personalul 3001 Bucureşti - Braşov, oprit în Floreşti începând cu ora 7.57, au afirmat reprezentanţii CFR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici