Trenuri fie anulate, fie întârziate cu sute de minute

Ministerul Transporturilor informează, joi, că trenurile rapide Bucureşti-Braşov şi retur, Bucureşti-Galaţi şi retur, Bucureşti-Bacău şi retur, dar şi intercity Bucureşti-Timişoara şi retur au fost anulate, în timp ce trenurile personale au înregistrat sute de minute întârziere.

1 afișare
Imaginea articolului Trenuri fie anulate, fie întârziate cu sute de minute

Trenuri fie anulate, fie întârziate cu sute de minute

Trenurile care intră sau ies din Gara Bucureşti Nord continuau să aibă, joi seara, întârzieri foarte mari, în principal din cauza dificultăţii de manevrare a macazelor înzăpezite din Complexul Bucureşti-Nord-Griviţa-Basarab, precizează Ministerul Transporturilor, adăugând că problemele cele mai mari s-au înregistrat doar în Capitală.

Astfel, trenuri au fost în aşteptare să intre şi să iasă din Gara Bucureşti Nord.

Trenurile rapid 11901 şi 11902 Bucureşti Nord-Braşov şi retur au fost anulate, precum şi intercity 595 şi 592 Bucureşti-Timişoara şi retur.

Ministerul Transporturilor explică faptul că din cauza vremii trenurile nu au putut pleca în cursul zilei de joi, astfel că garniturile neajungând la destinaţii, pentru a se întoarce vineri, a determinat anularea acestor trenuri.

În aceeaşi situaţie este şi trenul rapid 872 Galaţi-Bucureşti Nord şi retur 871, cursă care a fost anulată pentru vineri.

Oficialii Ministerul Transporturilor subliniază că pentru siguranţa circulaţiei s-au luat măsurile de anulare a trenurilor, iar pasagerilor li se vor restitui contravaloarea biletelor.

Vineri au fost anulate trenurile accelerate de pe rutele Piteşti-Goleşti şi retur, Titu-Piteşti şi retur, Titu-Pietroşiţa şi retur, Goleşti-Câmpulung şi retur, dar şi rapidul Bucureşti-Bacău şi retur.

În cursul zilei de joi când a nins viscolit în prima parte a zilei, intrarea sau ieşirea unei garnituri în/din Bucureşti Nord s-a făcut în aproximativ 20 de minute (pe vreme normală această durata fiind de doar 5-6 minute).

Trenurile care vin/pleacă în/din ţară prin Chitila, Bucureştii Noi şi Mogoşoaia, sunt în aşteptare pentru a intra/a ieşi în/din Gara de Nord.

Probleme privind circulaţia feroviară se înregistrează şi în zona Bărăganului, Regionala CFR Constanţa informând ministerul în legătură cu întârzierile trenurilor din cauza vremii nefavorabile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici