Trezitul de dimineaţă reduce riscul de depresie. Ce spun specialiştii

  • Studiu: trezirea cu o oră mai devreme poate reduce riscul de depresie majoră cu 23%
  • În studiul cercetătoriilor de la Harvard au fost implicaţi aproape 850.000 de oameni
  • Peste o treime din oameni, afectaţi de anxietate şi depresie în timpul pandemiei
653 afișări
Imaginea articolului Trezitul de dimineaţă reduce riscul de depresie. Ce spun specialiştii

Trezirea cu doar o oră mai devreme poate reduce riscul de depresie majoră cu 23%, asta îţi spune un nou studiu al cercetătorilor de la Harvard, ce a fost publicat în revista JAMA Psychiatry.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de aproape 850.000 de voluntari, iar concluzia la care au ajuns specialiştii este că tendinţa unei persoane de a dormi la un anumit moment poate influenţează riscul depresiei. De asemenea, dacă individul reduce somnul cu două ore, riscul de depresie majoră scade chiar cu 40%.

Medicul psihiatru Ioan Mircea este de părere că expunerea la lumina ajută extem de mult.

„Ideea nu este de a te culca mai devreme sau de a te trezi mai devreme ca fiind o magie la mijloc, ci aceasta trezire inseamna că această trezire mai devreme înseamnă că persoana respectivă are parte de mai multă expunere la lumină şi astfel, aceste modificări şi variaţii hormonale sunt mai naturale şi benefice pentru sănătatea psihică.”, a declarat Ioan Mircea, medic psihiatru. 
 
Medicul psihiatru îţi mai spune că ar trebui să nu eziţi să apelezi la medic dacă te simţi epuizat, dacă ai insomnii sau daca observi o simplă modificare în organism sau de comportament mai ales după perioada pandemiei în care ştii deja că a afectat peste o treime din oameni care s-au confruntat cu anxietatea şi depresiea. 
 
„În oricare din aceste situaţii nu trebuie să ezite să meargă la un consult psihiatric.Este cel mai bun sfat! Să meargă să vorbească cu un specialist. O vizită la psihiatru nu înseamnă o sentinţă. La psihiatru nu se merge dacă esti nebun. Nu e o boala care se numeşte nebunie.”, a conchis medicul. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici