Tribunalul Dolj a comunicat eliberarea lui Gorbunov tuturor instituţiilor competente din Braşov

Tribunalul Dolj a comunicat tuturor instituţiilor care aveau competenţă în cazul lui Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul jafului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov, că bărbatul a fost eliberat în urma unei sentinţe de întrerupere a pedepsei.

68 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Dolj a comunicat eliberarea lui Gorbunov tuturor instituţiilor competente din Braşov

Tribunalul Dolj a comunicat eliberarea lui Gorbunov tuturor instituţiilor competente din Braşov

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, judecător Aurel Ilie, Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul jafului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov, a depus mai multe cereri pentru întreruperea pedepsei.

"Serghei Gorbunov a formulat mai multe cereri de întrerupere a pedepsei, două dintre acestea fiind formulate la începutul anului 2008. Una dintre ele este înregistrată pe 10 ianuarie şi a fost soluţionată pe 26 martie 2008 prin respingerea cererii cu dispoziţia ca să fie internat într-o unitate sanitară a Ministerului Sănătăţii pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale. S-a declarat recurs de către Parchet şi de condamnat, iar recursul a fost înaintat Curţii de Apel Craiova", a declarat, sâmbătă seară, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, judecător Aurel Ilie.

Magistratul craiovean a recunoscut că sentinţa penală nu a fost atacată cu recurs de procurorul de caz.

"În acelaşi timp, într-o cerere separată, s-a judecat o altă cerere formulată la Tribunalul dolj pe 15 ianuarie 2008. Această cerere a fost soluţionată în 5 mai 2008 şi a fost admisă cererea, dispunându-se punerea sa în libertate. Aceasta nu s-a petrecut imediat, ci în momentul în care hotărârea a rămas definitivă, prin nerecurare", a mai declarat Aurel Ilie.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de apel Craiova susţine că în ziua punerii în libertate mai multe instituţii din Braşov, localitatea de reşedinţă a lui Serghei Gorbunov, au fost înştiinţate de decizia Tribunalului Dolj.

"La punerea sa în libertate, instanţa a luat toate măsurile prevăzute de lege şi a comunicat hotărârea tuturor instituţiilor din localitatea de reşedinţă, respectiv municipiul Braşov, mai ales că i se impuseseră anumite obligaţii. Tribunalul Dolj a făcut adrese şi a încunoştinţat Tribunalul Braşov, cea care a emis condamnarea, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Bucureşti, Poliţia Comunitară Braşov, IPJ Braşov, Inspectoratul general şi Judeţean de Jandarmi Braşov. Adresele au fost emise pe 16 mai, în momentul eliberării sale", a declarat Aurel Ilie.

Preşedintele Tribunalului Dolj, judecător Constantin Diaconu, prezent la conferinţa de presă, susţinută la sediul CA Craiova, a declarat că inspecţia judiciară a Consiliului superior a Magistraturii (CSM) va analiza dosarul la începutul săptămânii viitoare.

"Luni, inspecţia judiciară a CSM va verifica dosarul respectiv. Este singurul competent să cerceteze aceste aspecte", a declarat judecătorul Constantin Diaconu.

Citește și:

IPJ Braşov: Serghei Gorbunov, suspect în cazul asasinatului (Video)

Suspectul în cazul jafului din Braşov are antecedente şi în judeţul Hunedoara

Judecarea cererii lui Gorbunov de întrerupere a pedepsei, verificată de CSM

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici