Tribunalul Dolj a decis că reţinerea a 25 la sută din indemnizaţia de concediu este ilegală

Tribunalul Dolj a decis, într-o şedinţă a instanţei din 2 noiembrie, că reţinerea a 25 la sută din indemnizaţia de concediu este ilegală, judecătorii admiţând astfel solicitările formulate de Sindicatul "Spiru Haret" în patru cazuri, pe rolul instanţei aflându-se alte 400 de asemenea dosare.

79 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Dolj a decis că reţinerea a 25 la sută din indemnizaţia de concediu este ilegală

Tribunalul Dolj a decis că reţinerea a 25 la sută din indemnizaţia de concediu este ilegală (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul Sindicatului "Spiru Haret" - filiala Dolj, Constantin Lungulescu, a declarat, vineri seară, pentru corespondentul MEDIAFAX că magistraţii Tribunalului Dolj au admis, în urmă cu zece zile, cererile formulate de patru profesori împotriva deciziei conducerilor unităţilor de învăţământ unde predau, care au dispus oprirea a 25 la sută din indemnizaţia de concediu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Suntem primul caz din ţară care am câştigat în instanţă acest lucru. Avem hotărârile Tribunalului Dolj pronunţate în 2 noiembrie", a declarat Lungulescu.

El susţine că pe rolul instanţei se află alte 400 de dosare ale profesorilor doljeni care aşteaptă soluţionarea.

"Acum nu mai putem să venim de exemplu cu un dosar pentru profesorii aceleiaşi şcoli. Ne obligă să venim cu câte un dosar pentru fiecare persoană. Avem peste 400 de dosare depuse la instanţă", a mai spus liderul Sindicatului "Spiru Haret", Constantin Lungulescu.

Şi Tribunalul Călăraşi a decis că reţinerea a 25 la sută din indemnizaţia de concediu în cazul profesorilor este ilegală, astfel că autorităţile locale sunt obligate să restituie sumele aferente, a informat, vineri, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Sindicatul Liber din Învăţământ Călăraşi, afiliat la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), a demonstrat în instanţă că reţinerea a 25 la sută din indemnizaţia de concediu este ilegală, prin urmare, autorităţile locale sunt obligate să restituie sumele aferente membrilor de sindicat din Călăraşi cărora li s-au reţinut aceşti bani, se arată într-un comunicat de vineri al FSLI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici