Tribunalul UE a respins cererea lui Liviu Dragnea de anulare a condamnării în dosarul DGASPC

Tribunalul UE a respins acţiunea lui Liviu Dragnea în care reclama că a fost condamnat de un complet de judecată care nu era specializat pe fapte de corupţie şi că ICCJ a dat dovadă de abuz de putere atunci când a ignorat mai multe prevederi europene, solicitând acestui for anularea condamnării.

985 afișări
Imaginea articolului Tribunalul UE a respins cererea lui Liviu Dragnea de anulare a condamnării în dosarul DGASPC

Tribunalul UE a respins cererea lui Liviu Dragnea de anulare a condamnării în dosarul DGASPC

Liviu Dragnea a înaintat, în data de 26 iulie 2019, o plângere către Tribunalul Uniunii Europene prin care reclama faptul că magistraţii instanţei supreme care l-au condamnat au încălcat mai multe prevederi legale.

În acest context, Liviu Dragnea a cerut forului european anularea condamnării şi să dispună rejudecarea procesului.

„Reclamantul solicită Tribunalului:

- constatarea încălcării de către autoritatea judecătorească reprezentată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a prevederilor obligatorii ale tratatelor şi anume normele obligatorii din Titlul V spaţiul de libertate, securitate si justiţie reglementate în Art. 67 din TFUE;

- [constatarea] încălcării prevederilor Art. 47 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene în sensul că a judecat cauza subsemnatului în fond, fără să existe complet de judecată specializat pe fapte de corupţie, astfel cum a statuat inclusiv Curtea Constituţională a României prin decizia din 5 iulie 2019 pronunţată în dosarul 642E/25.03.2019;

- [constatarea] abuzului de putere manifestat explicit de către autoritatea judecătorească în sensul că a ignorat obligaţia din Art. 267 alineat 3 din TFUE în legătură cu cererea de trimitere cu titlu preliminar în interpretarea tratatelor, cerere care a fost formulată în termenul legal la instanţa naţională, în conformitate cu Art. 267 alineat 1 litera (a) şi (b) din TFUE”, se arată în ordonanţă.

Tribunalul a respins acţiunea lui Liviu Dragnea şi a dispus ca fostul lider PSD să suporte cheltuielile de judecată. Decizia a fost pronunţată în 17 decembrie.

Liviu Dragnea se află, în prezent, în Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici