Trucuri pentru a-ţi face copilul să înveţe mai bine

În fiecare an, în septembrie, părinţii fac fel de fel de artificii psihologice pentru a-şi pune copilul cu burta pe carte. Metodele sunt ştiute: camera de studiu trebuie să fie ordonată şi izolată de zgomote şi factori care i-ar putea distrage atenţia. Programul de teme, clar stabilit, ţintele şi regulile, clare.

28 afișări
Imaginea articolului Trucuri pentru a-ţi face copilul să înveţe mai bine

Trucuri pentru a-ţi face copilul să înveţe mai bine (Imagine: Shutterstock)

Însă metodele de studiu transmise din generaţie în generaţie nu sunt neapărat cele mai bune. De exemplu, să-ţi ţii copilul într-o cameră protejată de orice zgomote şi departe de fereastra care i-ar putea oferi ceva mai interesant de văzut decât o pagina de manual ar putea să nu fie tocmai productiv, scrie New York Times citând o serie de studii făcute în ultimii treizeci de ani.

Într-un experiment psihologic clasic, realizat în 1978, oamenii de ştiinţă au analizat două grupuri de studenţi care trebuiau să înveţe o serie de 40 de cuvinte în două camere diferite.

Citeşte mai multe despre cum îţi faci copilul să înveţe mai bine pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici