Trupul neînsufleţit al militarului ucis în Afganistan este adus în ţară

Trupul neînsufleţit al sublocotenentului (p.m.) Aurel Marcu, ucis în Afganistan este adus sâmbătă seara în ţară, cu o aeronavă militară, la Baza 90 Transport Aerian, a informat Ministerul Apărării.

1 afișare

După sosirea aeronavei militare, la Baza 90 Transport Aerian se va desfăşura un ceremonial militar-religios şi se va prezenta ordinul ministrului apărării, Teodor Meleşcanu, privind înălţarea la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major Aurel Marcu, precizează ministerul.

Funeraliile sublocotenentului Marcu vor avea loc duminică, în comuna Mătăsaru (judeţul Dâmboviţa), în prezenţa oficialilor din conducerea Ministerului
Apărării şi a Statului Major General.

Aurel Marcu a decedat, joi, în provincia Zabul din Afganistan, după ce un transportor amfibiu blindat a trecut peste un dispozitiv exploziv. Alţi patru militari din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, dislocat în Afganistan, au fost răniţi.

El era căsătorit şi avea un copil.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, Decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, sublocotenetului Aurel Marcu, ucis în Afganistan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici