EXCLUSIV  Tudorel Andrei, preşedintele INS, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

  • Tudorel Andrei: Luni începe partea de culegere din teren, dar noi, efectiv, am început această acţiune în urmă cu doi ani. E o activitate foarte complexă dintr-un motiv foarte simplu: România are peste 3,2 milioane de exploataţii agricole, mici, mari, dar avem 3,2 milioane. Practic, avem o treime din numărul exploataţiilor agricole care sunt la nivelul UE.
  • Tudorel Andrei: Întrebările sunt adresate nu proprietarului, ci acelui care vine şi administrează suprafaţa de teren. Este un recensământ al utilizării terenurilor agricole, nu al proprietăţii. Aceasta este caracteristica importantă. Pot fi admnistratori din Bucureşti, dar terenul să fie localizat în diferite judeţe, limitrofe, sau în orice judeţ din ţară, atunci întrebările sunt adresate celui care administrează după sediul juridic.
  • Tudorel Andrei: Avem deja o listă a exploataţiilor agricole, sunt repartizate pe recenzori. Nu e de genul recenzorul o ia din casă în casă şi întreabă. Eu sper că nu există suspiciunea oamenilor, dar probabil cel mai dificil va fi să facă diferenţa între ceea ce are în proprietate şi în a declara ceea ce are în administrare.
135 afișări
Imaginea articolului Tudorel Andrei, preşedintele INS, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Tudorel Andrei, preşedintele INS, la Interviurile lui Cristoiu

Sâmbătă, 8 mai, Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), intră sub tirul întrebărilor şi curiozităţii publicistului Ion Cristoiu.

Cum a reuşit să rămână la conducerea INS din 2013 şi până acum? Ce presupune recensământul agricol general care începe luni, 10 mai? De ce este important acest recensământ? Ce aduce nou? Ce temeri au statisticienii? Ce spun cifrele despre agricultura românească? De ce a fost amânat recensământul polulaţiei şi locuinţelor pentru anul viitor? Ce se va întâmpla cu populaţia României pe fondul scăderii natalităţii?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici