Tudorel Toader: Asumarea răspunderii guvernului pe codurile penale în 2009, o greşeală profundă

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a criticat, luni, în faţa membrilor Comisiei juridice din Senat, modul în care au fost adoptate în anul 2009 coduri penale şi civile, precizând că procedura nu a fost una complexă, din această cauză fiind constatate vicii de neconstituţionalitate.

1135 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader: Asumarea răspunderii guvernului pe codurile penale în 2009, o greşeală profundă

Tudorel Toader: Asumarea răspunderii guvernului pe codurile penale în 2009, o greşeală profundă

”Acolo trebuie căutată cauza, acolo a fost profunda greşeală, a acceptării asumării răspunderii Guvernului pe cei patru piloni ai sistemului legislativ din România care iată se dovedeşte, au influenţat negativ evoluţia societăţii pe de o parte au afectat profund drepturile şi libertăţile oamenilor pe de artă parte”, a declarat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader susţine că deciziile Curţii Constituţionale, care au dus la modificarea mai multor articole din coduri, sunt rezultatul faptului că legile nu au fost amplu dezbătute înainte de a fi adoptate.

”Eu vreau să apreciez utilitatea timpului de reflecţie. Vreau să spun că în mod sigur Codul Penal, Codul de Procedură Penală, precum şi Codul Civil şi de Procedură Civilă suferă sub multe aspecte de vicii de neconstituţionalitate. Pe ce mă bazez? Pe multele, numeroasele decizii pe care CCR le-a pronunţat cu privire la cele patru Coduri. Viciul de neconstituţionalitate nu se datorează constatării de către Curte, ele au existat în corpul legii şi CCR nu a făcut decât ceea ce doctrina spune să extragă viciul de neconstituţionalitate”, a spus ministrul Justiţiei în faţa membrilor comisiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici