Tudorel Toader, despre decizia prelungirii mandatului lui Horodniceanu: Trebuie asigurată funcţionarea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, la Târgu-Jiu, că decizia procurorului general de a-i prelungi mandatul pe încă şase luni lui Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT, nu blochează procedura de numire a altui procuror şef, susţinând că este necesară funcţionarea instituţiei.

1814 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, despre decizia prelungirii mandatului lui Horodniceanu: Trebuie asigurată funcţionarea

Tudorel Toader, despre decizia prelungirii mandatului lui Horodniceanu: Trebuie asigurată funcţionarea

Întrebat, vineri, la Târgu-Jiu, cum comentează faptul că procurorul general a prelungit mandatul şefului DIICOT cu încă şase luni, ministrul Justiţiei Tudorel Toader, a răspuns că „ nu poţi să laşi o autoritate fără conducere, fără decizie, trebuie să asiguri funcţionarea”.

”Există un principiu care spune că mecanismele acestea ale statului trebuie să funcţioneze, nu poţi să laşi o autoritate fără conducere, fără decizie, trebuie să asiguri funcţionarea şi atunci propunerea de revocare este una, a venit de la ministru, CSM-ul, Secţia de procurori, am înţeles că va un aviz, indiferent care va fi el, consultativ, după care eu voi trimite către preşedintele republicii, dar nevoia de asigurare a continuităţii este indiscutabilă. Sigur că procurorul general a luat măsura aceasta de asigurare a continuităţii actului de conducere, evident că putea să numească pe altcineva, dar a dat prelungire chiar înainte ca ministrul să fi solicitat revocarea”, a spus Toader.

Potrivit acestuia, prelungirea actului de conducere nu înseamnă blocarea procedurii de numire a unui alt procuror şef.

„Prin urmare, procedura pe care am demarat-o şi care e în baza legii, că a expirat mandatul de trei ani, se duce spre preşedintele republicii, timp în care se asigură conducerea DIICOT. Dacă preşedintele admite desemnarea pe care am făcut-o la conducerea DIICOT, pe 7 iunie, deşi nu poate să dea un răspuns a doua zi, atunci încetează prelungirea actului de conducere pentru domnul Horodniceanu”, a mai spus Tudorel Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici