Turcia a trimis ajutoare către Afganistan. „Noi am fost naţiunea care a oferit cel mai mult ajutor din lume”

  • Două trenuri, fiecare având 47 de vagoane, vor trece prin Iran şi Turkmenistan, înainte de a ajunge în Afganistan cu ajutoare vitale.
  • Călătoria va dura aproximativ 16 zile.
481 afișări
Imaginea articolului Turcia a trimis ajutoare către Afganistan. „Noi am fost naţiunea care a oferit cel mai mult ajutor din lume”

Un „tren de caritate” care transportă 750 de tone de mărfuri, sub coordonarea guvernului Turciei, a pornit joi spre Afganistan, din Ankara.

Trenul, care nu ar fi putut pleca dacă 11 organizaţii umanitare coordonate de preşedinţia de stat pentru Managementul Dezastrelor şi Situaţiilor de Urgenţă (AFAD) nu ar fi contribuit la găsirea resurselor financiare şi materiale necesare transportului, va parcurge o călătorie de 4.168 de kilometri (3.590 de mile), potrivit ministrului transporturilor şi infrastructurii din Turcia, Adil Karaismailoglu.

„Avem două trenuri cu 47 de vagoane care transportă aproximativ 750 de tone de bunuri caritabile”, a spus Karaismailoglu, citat de Anadolu Agency.

La rândul său, ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a subliniat că aproximativ 12,9 milioane de copii din Afganistan au nevoie de ajutor din cauza condiţiilor meteorologice extreme, iar transportul vine şi în sprijinul acestora.

„Turcia va fi întotdeauna de partea poporului afgan”, a spus el, adăugând: „În ultimii patru ani, noi am fost ţara, naţiunea care a oferit cel mai mult ajutor din lume”.

Potrivit Biroului de Coordonare Umanitară al ONU (OCHA), jumătate din populaţia din Afganistan se confruntă acum cu o foamete acută, peste 9 milioane de persoane au fost strămutate şi milioane de copii nu au unde învăţa. Anterior, ONU şi partenerii săi au lansat un apel de finanţare de 4,4 miliarde de dolari pentru a evita o catastrofă umanitară în Afganistan în 2022.

Şeful ONU, Antonio Guterres, a avertizat, de asemenea, că milioane de afgani sunt la un pas de moarte, îndemnând comunitatea internaţională să elibereze activele îngheţate ale Afganistanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici