Turist francez, rănit grav în Parcul Naţional Ceahlău. Salvamontiştii vor cere un elicopter

Salvamontiştii din Neamţ intervin pentru salvarea unui turist francez care a fost grav rănit în zona denumită Valea lui Martin din Parcul Naţional Ceahlău. Salvamontiştii anunţă că ar putea cere un elicopter pentru transportul turistului.

123 afișări
Imaginea articolului Turist francez, rănit grav în Parcul Naţional Ceahlău. Salvamontiştii vor cere un elicopter

Turist francez grav rănit în Parcul Naţional Ceahlău. Salvamontiştii vor cere un elicopter

„Acţiune în derulare a salvamontiştilor din Neamţ pentru acordarea primului ajutor şi transportul unei persoane accidentate foarte grav în zona pârâului Valea lui Martin din Parcul Naţional Ceahlău . Persoana, de cetăţenie franceză, prezintă multiple traumatisme şi este suspectă de fractură de coloană”, anunţă salvamontiştii.

Iniţial, salvamontiştii au spus că, în funcţie de rănile pe care le-a suferit, va fi solicitată intervenţia unui elicopter sau dacă starea turistului va permite transportul terestru, va fi transportat cu targa până la ambulanţele sosite în sprijin la baza muntelui.

Ulterior, ei au informat că starea gravă a turistului s-a confirmat, motiv pentru care a fost solicitată preluarea acestuia de către un elicopter, din staţiunea Durău, până unde va fi transportat terestru de către salvamontişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici