Turist străin accidentat, dus 5 km pe jos, cu targa

Un turist olandez de 62 de ani care a căzut cu bicicleta în Munţii Bucegi a fost dus cu targa 5 kilometri de salvatori, din cauza traseului greu accesibil cu maşina.

919 afișări
Imaginea articolului Turist străin accidentat, dus 5 km pe jos, cu targa

ARHIVĂ

Potrivit Jandarmeriei Dâmboviţa, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga şi salvamontiştii au intervenit miercuri în Munţii Bucegi, unde un cetăţean olandez în vârstă de 62 de ani, aflat într-o drumeţie pe bicicletă împreună cu mai mulţi prieteni, a căzut.Aceştia se aflau pe traseul montan Valea Dorului – Bolboci, cu un grad de dificultate mediu. 

Bărbatul s-a rănit şi nu a mai putut continua drumul.

„Ajunşi la faţa locului jandarmii montani şi salvamontiştii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng şi era panicat. Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, salvatorii montani au transportat bărbatul accidentat pe o distanţă de aproximativ 5 km cu o targă, până la DJ 714, în apropierea cabanei Bolboci, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte”, arată sursa citată.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici