Turistă germană căzută într-o prăpastie în Munţii Făgăraş. Zona este greu accesibilă Salvamontului

O turistă din Germania, de origine română, a căzut, vineri seara, într-o prăpastie de 200 de metri, în Munţii Făgăraş, iar salvamontiştii din Argeş şi Sibiu, care au plecat în căutarea sa, nu pot ajunge în zonă decât după mai multe ore de mers pe jos, intervenţia cu elicopterul nefiind posibilă.

2957 afișări
Imaginea articolului Turistă germană căzută într-o prăpastie în Munţii Făgăraş. Zona este greu accesibilă Salvamontului

Turistă germană căzută într-o prăpastie în Munţii Făgăraş. Zona este greu accesibilă Salvamontului

Reprezentanţii Salvamont Sibiu au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că turista de origine română, stabilită în Germania, se afla, împreună cu alţi trei prieteni, pe Creasta Făgăraşului, deasupra Lacului Podul Giurgiu. De acolo a şi căzut în gol, într-o prăpastie de peste 200 de metri adâncime.

Zece salvamontişti din Argeş şi Sibiu au plecat, vineri seara, în căutarea femeii, însă intervenţia va dura mai multe ore, salvatorii fiind rezervaţi cu privire la şansele de supravieţurie ale victimei.

"Împreună cu colegi de la Salvamont Sibiu, am plecat să recuperăm o turistă căzută în munţi. Din câte am înţeles, în urma apelului prin 112, erau două cupluri, sus, pe Creasta Făgăraşului. E vorba de două perechi de saşi, oameni de munte, stabiliţi în Germania. Una dintre femei a căzut la vreo 200 de metri adâncime. Sunt mici şansele să fie găsită în viaţă, dar noi sperăm să fie norocoasă. Traseul pe care îl avem de parcurs e unul greu. Cred că, după ora 22.00, vom ajunge în zona în care se află şi, abia mâine dimineaţă, după ora 4.00, ne vom reîntoarce într-o zonă cu semnal", a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

El a adăugat că nu s-a putut interveni cu elicopterul deoarece nu sunt condiţii meteo pentru zbor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici