Turişti străini care s-au rătăcit în Munţii Călimani, salvaţi de jandarmi

Doi turişti străini, un bărbat din Germania şi o femeie din Anglia, au fost salvaţi de jandarmii montani din Bistriţa-Năsăud, din Munţii Călimani, unde s-au rătăcit pentru că nu cunoşteau zona, nu aveau echipament corespunzător şi nici dispozitiv de iluminat.

165 afișări
Imaginea articolului Turişti străini care s-au rătăcit în Munţii Călimani, salvaţi de jandarmi

Turişti străini care s-au rătăcit în Munţii Călimani, salvaţi de jandarmi

Jandarmii montani care acţionează în zona Tihuţa – Colibiţa au intervenit în sprijinul unor turişti aflaţi în dificultate, în timpul nopţii de duminică spre luni, în Munţii Călimani. Cei doi turişti – un bărbat din Germania şi o femeie din Anglia, s-au rătăcit după ce au plecat în drumeţie prin Munţii Călimani, spre Piatra lui Orban şi i-a prins noaptea prin pădure.

Cei doi turişti străini nu cunoşteau zona, nu aveau echipament corespunzător pentru un asemenea traseu şi nu deţineau niciun dispozitiv de iluminat pe timp de noapte.

“Jandarmii montani au pornit în căutarea a doi turişti străini în seara zilei de 8 aprilie după ce au fost anunţaţi cu privire la faptul că doi cetăţeni străini, au urcat în zona numită Piatra lui Orban, din Munţii Călimani şi nu au mai reuşit să se întoarcă la baza traseului, din apropierea staţiunii Colibiţa. Un echipaj de jandarmi montani din Piatra Fîntînele a pornit în căutarea celor doi turişti şi după aproximativ 3 ore de căutări, i-au găsit în zona indicată, starea sănătăţii acestora fiind destul bună. Jandarmii montani i-au condus pe cei doi turişti înapoi în staţiunea Colibiţa, unde, pentru îngrijiri de specialitate a fost solicitată şi o ambulanţă”, a anunţat, într-un comunicat de presă transmis luni, purtătoul de cuvânt al Inspectoratului de jandarmi Bistriţa-Năsăud, Georgeta Câşvan.

Potrivit acesteia, cei doi turişt aveau o stare uşoară de hipotermie, epuizare fizică accentuată şi o stare de panică şi nu a fost nevoie să fie transportaţi la spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici